Tüm paydaşları kapsayan analizler ile uygulama başarısını artırıyoruz
Mevcut durum analizi çalışmaları ile kurumun olgunluk seviyesi belirlenirken sadece operasyonel işleyişi değil, müşterilerine, çalışanlarına ve diğer paydaşlarına yönelik faaliyetleri de değerlendirmeye alınıyor. Bu sayede, her alanda iyileştirmeler yapabiliyor, uygulama başarısını da artırıyoruz
![Tüm paydaşları kapsayan analizler ile uygulama başarısını artırıyoruz](https://www.kobiaktuel.com.tr/images/haberler/2019/04/tum_paydaslari_kapsayan_analizler_ile_uygulama_basarisini_artiriyoruz_h2736_00be1.jpg)
![kobiaktuel](https://www.kobiaktuel.com.tr/images/yazarlar/Kobi-AktuYel.png)
Kurumun ihtiyaçlarını tespit edebilmek adına öncelikle mevcut durumun fotoğrafını doğru ve detaylı çekmek gerekiyor. Bunun için de bir projeye başlarken sadece yöneticileri değil, operasyonları yürüten çalışanları da çalışmalara dahil etmenin çok önemli olduğuna inanıyorum” diyerek sözlerine başlıyor ESA Danışmanlık’ın Kurucusu ve Yönetim Danışmanı Elif Acar. Bu anlamda mevcut durum analizinin, projelerin en kritik aşaması olduğunu kaydeden Acar, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu aşamanın sonunda sadece mevcut durumu anlamakla kalmayıp, kurum için en doğru hedefleri de tanımlıyoruz. İlave olarak, dijital olgunluk seviyesini de her projede mutlaka tespit ediyor ve hedef yapı tasarımlarının bir parçası haline getiriyoruz. Bu da hangi konuda proje yapılıyor olursa olsun, dijital dönüşüm yolunda kurumun bir adım öne geçmesini sağlıyor.”
“Dijital dönüşüm yatırımları, çalışan deneyimini de iyileştiriyor”
Dijital dönüşüm uygulamalarının İnsan Kaynakları için önemine de değinen Acar, “Dijital dönüşümde her ne kadar öncelik üretim ve mali işler operasyonlarına verilmiş olsa da gün geçtikçe insan kaynakları fonksiyonlarına özel dijitalizasyon yatırımlarının arttığını görüyoruz. Yapılan dijital dönüşüm yatırımlarının, operasyonların hatasız, hızlı ve manuel iş yükünden arındırılmasının yanı sıra çalışan deneyimini de iyileştirmesi gibi getirileri var” ifadelerinde bulunuyor. Acar; buna ek olarak uygulamaya giren KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) doğrultusunda adaylar ve mevcut çalışanlar için bilgi güvenliğinin sağlanması açısından da dijital dönüşüm uygulamalarınınİnsan Kaynakları ekiplerine büyük destek sağladığını kaydediyor.
“Kurumlara özel, çalışan deneyimini iyileştirecek programlar oluşturuyoruz”
Elif Acar, her yıl yapılan araştırmaların sonuçlarında çalışan memnuniyeti yüksek olan şirketlerin müşteri odaklılığının da, operasyonel verimliliğinin de, karlılığının da memnuniyet oranı düşük olan şirketlerden daha yüksek olduğunu gördüklerini açıklıyor. Acar, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yöneticiler, memnuniyeti ve bağlılığı artırmanın ilk koşulunu ücret seviyesi olarak tanımlasa da, özellikle Y ve iş hayatına giriş yapmaya hazırlanan Z kuşağının ücretten çok daha farklı beklentileri olduğu yine anketler ile kanıtlandı. Çalışanlar kurumlarından gelişimlerine yatırım, kariyer yolu ve yaratıcılıklarını destekleyecek fırsatlar bekliyor; bu beklentileri karşılandığında hem motivasyonları hem de bağlılıkları artıyor. Bu kapsamda, danışmanlık verdiğimiz kurumlarda çalışanların profilleri ve mevcutta kurumun yürüttüğü çalışan bağlılığı uygulamaları doğrultusunda, kurumlara özel çalışan deneyimini iyileştirecek programlar oluşturuyoruz. Programların uygulamaya alınması ve yaşatılmasında da İnsan Kaynakları Ekipleri’ne destek veriyoruz