Multinet Up’tan İşletmelere Avantaj Sağlayan Hizmetler

Yeni nesil finansal teknoloji şirketi olan Multinet Up, çalışanlara bağlı giderlerin yönetimi, ortak satın alma ve finansal servisler platformu alanlarında hizmetler sunuyor.

Multinet Up’tan İşletmelere Avantaj Sağlayan Hizmetler
kobiaktuel
kobiaktuel
07 Eylül 2020 Pazartesi 12:56

Şirket, geliştirdiği MultiAvantaj, MultiPay ve MultiPOS gibi çözümleriyle işletmelere avantajlar sağlıyor.

Multinet Up, çalışanlara bağlı giderlerin yönetimi, ortak satın alma ve finansal servisler platformu olmak üzere üç ana alanda hizmet veriyor. İş yerlerinin çalışanlara bağlı giderlerinin yönetiminde yemek kartı, akaryakıt, seyahat, konaklama, kurumsal hediye ve sosyal yardım kartı, esnek yan haklar ve araç kiralama çözümleri sunduklarını belirten Multinet Up Üye İş Yeri Ve Dijital Satış Genel Müdür Yardımcısı Zafer Seçmez, “Yeni nesil teknolojiler ve yaygın üye ağı ile sunduğumuz bu çözümlerimiz, şirketlere operasyonel kolaylık, vergi avantajı, maliyet avantajı ve kontrol yetkinliği sağlıyor. İkinci olarak, şirketlerin çalışanlara bağlı olmayan giderlerini yönetiyoruz. Burada toplu satın alma gücümüz ile KOBİ ve mikro işletmelerin operasyonel giderlerini maliyet ve ödeme avantajları ile yönetmelerini sağlıyoruz. İşletmeler toplu satın alma gücümüzden yararlanarak kargo, sigorta, ürün tedariği gibi hizmetlerden çeşitli avantajlarla faydalanabiliyorlar. Üçüncü olarak ise; iPara ve ininal iştiraklerimizle finansal servisler alanında faaliyet gösteriyoruz” diyor. 2019’da üye iş yerlerinin ödeme alma deneyimini tamamen dijitalleştirmek için hayata geçirdikleri MultiPOS’un, yemek kartı sektörünün ilk mobil ödeme alma uygulaması olduğunu ve sektörün plastik kartsız, fiziki pos cihazsız bir yapıya doğru evrilmesine sebep olduğunu aktaran Seçmez; sonrasında sektördeki birçok şirketin mobil ödeme alma uygulamalarını sektöre kazandırdığını sözlerine ekliyor.

KOBİ’lere Avantajlı Çözümler

Seçmez, KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirdikleri yeni nesil çözümlerle operasyonel kolaylık, vergi avantajı, maliyet avantajı ve kontrol yetkinliği sağladıklarını ifade ediyor. Bu çözümler arasında MultiAvantaj’ın adeta bir KOBİ destek programı olarak öne çıktığını anlatan Seçmez, “2013’te hayata geçirdiğimiz MultiAvantaj ile üye iş yerlerinin toplu satın alma gücümüzden yararlanmaları ve nakit akış sorunlarının çözülmesi için MultiNet yemek kartı ile biriktirdikleri bakiyeleri kullanabilecekleri bir tedarik zinciri kurduk. Özellikle mikro ölçekli işletmeler ve KOBİ’ler için OPEX gider yönetimi hizmeti veriyoruz. Bunun bir adım ötesinde tüm bu avantajlardan yararlanan küçük işletme sayısının olabildiğince genişlemesi için ortaklıklar kurmaya devam ediyoruz” şeklinde açıklamada bulunuyor.

Sanal Kartı Tercih Edenlerin Sayısı 10 Kat Arttı

Bugüne dek hızlı ve konforlu ödeme deneyimi sundukları için tercih edilen temassız ödemelerin, pandemi sürecinde kontrollü sosyal hayat kuralları kapsamında alınan hijyen tedbirlerine dahil edildiğini aktaran Seçmez, “2014’te devreye aldığımız temassız ödemeleri, 2015 yılından itibaren mobil cüzdan uygulamamız MultiPay’i hayata geçirerek bir adım öteye taşımıştık. Bu sebeple, temassız ödemeler Multinet Up kullanıcı alışkanlıklarında uzun süre önce yer edinmişti ve her 10 ödemenin 7’si temassız alternatifleriyle yapılıyordu” diyor. Seçmez, pandemi nedeniyle fiziki kart yerine sanal kartı tercih eden müşteri sayısında 2020 yılında 10 kat artış elde ettikleri bilgisini veriyor. Covid-19’un dijital teknolojilerin gündelik hayata entegrasyon sürecini hızlandırdığını belirten Seçmez, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Pandemi sürecinin de etkisiyle 2020, sektörün dijital dönüşümünde bir kırılma noktası oldu. Önümüzdeki süreçte dijital teknolojilerin daha da yaygınlaştığını göreceğiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.