Petrol Ofisi istasyon ağını yeni bayileriyle güçlendiriyor
İstasyon yatırımlarına ara vermeden devam eden Petrol Ofisi, sunduğu çözüm ve uygulamalarla işletmelere avantajlar sağlıyor. 2020 yılında, satış miktarı 6,2 milyon tona ulaşan şirket, pazar payını ise yüzde 23,60’a yükseltti.

Bugün Türkiye geneline yayılmış istasyonları ile ülkenin ihtiyaç duyulan her noktasına hizmet veren Petrol Ofisi, istasyon ağını, stratejisi doğrultusunda farklı kriterlerle birlikte ihtiyaç duyduğu alanlarda ve çeşitli bölgelerdeki yeni bayileriyle güçlendirmeye devam ediyor. Petrol Ofisi olarak, AutoMatic Filo Yönetimi sistemi ile şirketlere benzersiz ayrıcalıklar sunduklarını dile getiren Petrol Ofisi Perakende Direktörü Yiğit Meral, “Şirketlerin akaryakıt ihtiyaçlarını, Türkiye’nin en büyük ve yaygın istasyon ağından hızlı, rahat ve Petrol Ofisi kalitesi, güvencesi ile karşılamalarını sağlıyoruz. Sunduğumuz ayrıcalıklarla AutoMatic Filo Yönetimi sistemimiz sadece etkin bir filo yönetimi sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bir akaryakıt kazanç sistemi olarak şirketlere katkı da sağlıyor” diyor.
LPG Pass’ı geliştirdi
Bugün dizel ve hibrit araçlardaki fiyat, kira yüksekliği karşısında LPG’li araçların, filolar için oldukça avantajlı bir çözüm oluşturduğunu belirten Meral, “Petrol Ofisi olarak, LPG Pass’ı geliştirdik. Türkiye’nin ilk ve tek LPG’li araçlara yönelik filo yönetim sistemi olan LPG Pass sözleşmesi yapılan firmalar, filolarının otogaz ihtiyacını Petrol Ofisi istasyonlarından alacaklar. AutoMatic sistemi ile akaryakıtta sağladığımız Filo Yönetim Sistemi ayrıcalıklarını otogaza da taşıyarak, şirketlere tüm yakıt ihtiyaçlarını tek çatı altında karşılayabilme olanağının yanı sıra temassız ödeme dahil birçok cazip avantaj da sunuyoruz” ifadelerinde bulunuyor. Bunun yanı sıra Positive Card ile kredi kartının kolayca eşleştirmesiyle Öde-Geç’e geçerek, yakıt alımlarına hızlı ve konforlu ödeme avantajları sağladıklarını aktaran Meral, “Mobil POS cihazlarımızla, pompa başında ödeme sistemimizi de yaygınlaştırdık. Ayrıca büyük ilgi gören Petrol Ofisi mobil uygulamasına, Positive Card ayrıcalıklarının yanı sıra kredi kartı ile eşleştirilerek Öde-Geç avantajları da taşınabiliyor” diye açıklamada bulunuyor.
6,2 milyon ton satış
Meral, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Petrol Piyasası 2020 Yılı Sektör Raporu’nda yer alan ‘2019 ve 2020 Yıllarında Toplam Yurtiçi Satışların Karşılaştırılması’ tablosuna göre; 2019 yılında yaklaşık 26,8 milyon ton olan toplam pazar büyüklüğünün, 2020 yılında pandeminin de etkisi ile yüzde 1.37 daralarak, yaklaşık 26,4 milyon ton olarak gerçekleştiği bilgisini veriyor. Aynı rapordaki ‘Lisans Sahiplerine Göre Yurtiçi Satış Miktarları’ tablosundaki verilere göre Petrol Ofisi olarak, 2019 yılında yaklaşık 6 milyon ton olan satış miktarını, pazardaki daralmaya rağmen arttırarak 2020 yılında 6,2 milyon tona ulaştıklarını aktaran Meral, “Böylece, 2019 yılında yüzde 22,47 olan pazar payımızı da yüzde 23,60’a yükselterek, sektördeki geleneksel liderliğini pekiştirerek sürdürdük. 2015 yılında yaklaşık 2 bin 300 istasyon ile elde edilen yüzde 23’lü pazar payımızı, 2020 sonunda ulaştığımız bin 850 istasyon ile elde ettik” diyor.
11 projeyi destekledi
Petrol Ofisi olarak pandeminin ilk gününden bu yana tedbir ve uygulamaları büyük bir titizlikle uyguladıklarını kaydeden Meral, 2020 yılında istasyonlardaki yatırımlara da ara vermeden devam ettiklerini belirtiyor. Meral, “Market Plus konseptimizi yeniledik. Ayrıca bayi ağımızın yarısından fazlasının, bin istasyonumuzun, market ve tuvaletlerini tamamen yeniledik. Bu yenilemeyi, istasyon ağımızın tamamına taşıyacağız” diyor. Çalışmalarının ve desteklerinin sadece Petrol Ofisi çatısı ile sınırlı kalmadığını vurgulayan Meral, sözlerini şöyle tamamlıyor: “İTÜ Çekirdek iş birliğimiz kapsamında Covid-19 ile mücadeleye yönelik dezenfeksiyon teknolojileri, yeni nesil tanı kitleri ve yapay zekâ teknolojilerinden oluşan 11 projeyi destekledik. Bu projeler, ülkemizde ithal olarak kullanılan cihazlara yerli ve milli, üstelik daha gelişmiş alternatifler sunuyor.