Veri madenciliği yöntemlerini kullanarak, kişilerin geçmiş tecrübeleri, bulundukları bölgeler, nitelikleri ve kişisel özellikleri arasındaki ilişkileri çıkarıyoruz. Standart öneri modellerinden farklı bir öneri modeli geliştiriyoruz
“Bugün Türkiye’nin online istihdam pazarının liderleri arasında yer alan Kariyer.net olarak, 20 yıllık deneyimimizle ve dijital teknolojilerimizle doğru adayı doğru işle buluşturacak çözüm ve hizmetler üretiyoruz. Hem adaylarımıza hem de işverenlerimize dokunabileceğimiz, onları aradığı işe ve yeteneğe ulaştırabileceğimiz iş bulma süreçlerimizin neredeyse tüm aşamalarına, yapay zekâyı entegre etmiş durumdayız” diyerek Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal sözlerine başlıyor. Veri madenciliği yöntemlerini kullanarak, kişilerin geçmiş tecrübeleri, bulundukları bölgeler, nitelikleri ve kişisel özellikleri arasındaki ilişkileri çıkardıklarını açıklayan Uysal, “Bu ilişkilerin ortaya koyduğu veriyle hem adayların hem de işverenlerin tercihlerini göz önünde bulundurarak, standart öneri modellerinden farklı bir öneri modeli geliştiriyoruz. Böylelikle hem şirketlerimizin hem de adaylarımızın beklentilerine yönelik iş ya da personeli bulmalarını sağlıyoruz” diyor.
Yapay zekâ teknolojileri kategorisindeki ilanlarda artış var
Yapay zekânın iş süreçlerine etkisiyle ilgili olarak değerlendirmede bulunan Uysal, “Kariyer.net olarak 10 yıldır her ay yayınladığımız İstihdam Endeksi verilerine göre, 2018 yılının ilk 10 ayında önceki yıla göre Bilişim ile ilgili ilanların yüzde 17 arttığı görüldü. Son beş yıldır Bilişim sektöründe en fazla ilan yayınlanan pozisyonlara baktığımızda; Yazılım Uzmanı ve Mühendisi, Yazılım Geliştirme Mühendisi, Ar-Ge Mühendisi, Java Yazılım Uzmanı, Bilgi İşlem Uzmanı, Sistem Mühendisi, Analist, SAP Danışmanı, Bilgi Teknolojileri/IT Uzmanı, Sistem Destek Uzmanı, Mobil Uygulama Geliştiricisi, İş Zekâsı Uzmanı gibi pozisyonların öne çıktığını görüyoruz. 2018 yılında yayınlanan iş ilanlarını incelendiğimizde ise; yapay zekâ teknolojileri kategorisindeki ilanların bir önceki yıla göre yüzde 42 artış göstermesi dikkat çekiyor” şeklinde açıklamada bulunuyor. Uysal, “Büyük veri ve büyük veriye erişimi kolaylaştıran bulut bilişim, yeni mesleklerin de önünü açıyor. Bu alanlardaki istihdam ihtiyacının çeşitlenerek, hız kesmeden devam edeceğini öngörüyoruz” diyor.
Adaylarımız ve işverenlerimiz için süreçleri kolaylaştırıyoruz
Kariyer.net olarak, bugün olduğu gibi ilerleyen süreçte de dijital teknolojileri kullanarak daha fazla aday ve işvereni insan kaynakları ve kariyer süreçlerinde doğru işle buluşturma ve Türkiye'nin istihdam piyasasına yön verme vizyonuyla hareket edeceğiz” diyen Uysal; geçtiğimiz yıl aday mobil uygulamasını ve Kariyer.net Aday Takip Sistemi’ni yenilediklerini, Kariyer.net 360’ı yarattıklarını söylüyor. Uysal, “Yepyeni bir servis olan ve uzun işe alım süreçlerini kısalttığımız Pratik Aday Servisi’ni hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde de adaylarımız ve işverenlerimiz için işe giriş/işe alım süreçlerini kolaylaştıran yeniliklerimize devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktalıyor.