Uniquemind işe alım danışmanlığı, performans yönetimi, İK yönetim danışmanlığı ve daha birçok alanda danışmanlık hizmetleri sunuyor.
Şirketin uzun vadeli hedeflerinden biri, kendi bünyesinde bir değerlendirme merkezi kurmak.
İş ortaklarına İK çözümleri sunan Uniquemind; işe alım danışmanlığı ağırlıklı olmakla beraber, eğitim, performans yönetimi, bordro ve dönemsel personel temini, İK yönetim danışmanlığı olmak üzere İK’nın farklı alanlarında iş ortaklarına destek oluyor. Çalışmalarının amacının sürekliliği olan bir iş ortaklığı ile daha butik ve esnek hizmet verebilmek olduğunu söyleyen Uniquemind Şirket Ortakları Sibel Gültekin Akhan ve Ebru Özatalay, “Pandemi süreci özellikle firmaların İK departmanları için çok zor ve yoğun geçiyor. Türkiye’nin her yerine ve yurt dışına verdiğimiz hizmetlerde, süreçlerimize online olarak hiç zorlanmadan devam ediyoruz. Bu süreçte verimli çalışmanın ön plana çıkması sebebiyle, şirketlerin organizasyon şemalarının tekrar incelenmesi, görev dağılımı ve performans yönetimi gibi konularda daha ağırlıklı çalışmaya başladık” diyorlar.
Çalışanlara ek olanaklar sunuluyor
Pandemi sürecinin başlaması ile beraber, birçok firmanın sağladığı esnek yan hakların içerisinde olan evden çalışma düzeninin iş hayatının bir gerçeği hâline geldiğini belirten şirket ortakları; sahada çalışanların her ne kadar bu sürece dahil olamasalar da, genel müdürlük veya operasyon birimleri için evden çalışmanın uzun süreli olacağını düşünüyorlar. Bu durumda ekipler arasındaki ayrımı yönetmenin de İK’nın önemli bir işlevi hâline geldiğini vurgulayan şirket ortakları, şu açıklamayı yapıyorlar: “Şirketler saha ekiplerine yapılan ziyaretleri bu süreçle birlikte online yürütmeye devam ediyorlar. Çalışanların motivasyonunu, her koşulda onların yanında olduklarını hissettiren işletmeler daha kolay sağladılar. Motivasyonu artırabilmek ve çalışanların şirkete olan bağlılığını sağlayabilmek için çoğu şirket, çalışanlarına ek olanaklar sunmaya başladı. Normale döndüğümüzde evden çalışmaya devam edecek ekipler bazı şirketlerce belirlenmiş durumda. Bu aşamada ofisini küçülten firmalar olduğunu da söyleyebiliriz.”
Doğru yeteneği belirleme
Sibel Gültekin Akhan ve Ebru Özatalay, doğru yeteneği belirleme sürecinde her parlak CV’nin, her göreve ve firmaya uymadığının altını çiziyorlar. “Elbette firmaların beklentisi parlak aday bulabilmek; ama ondan ziyade önemli olan ve çoğu zaman es geçilen önemli noktalar var. Doğru yeteneği belirlemek için o görevden ne beklenildiği, yetkinliklerinin ne olması gerektiği, şirket içindeki yeri, kurum kültürü, ekibin dinamikleri ve ahengi, bağlı olacağı yöneticisinin karakteri ve ekibinde çalışacak kişiden beklentileri göz önüne alınmalıdır. Biz de çalışma prensibimizde bu bilgiler ışında ilerliyor, görevin bağlı olacağı yönetici ile kısa bir görüşme yapıyoruz. Kurum kültürünün nasıl olacağına bakıyoruz” şeklinde konuşan şirket ortakları, bunun hem hızlı hem de nokta atışı sonucu başarılı bir çalışma yarattığını sözlerine ekliyorlar.
Değerlendirme merkezi kurma yolunda
Bu senenin, 2020 gibi zorlu geçeceğini belirten şirket ortakları, normal yaşam ve çalışma koşullarına yakın sürede geçilemeyeceğini öngörüyorlar. “Şunu gördük ki, uzak ve tek hedef belirlemek başarısızlık, doğru fırsatı yakalamak ve yakın vadeli hedefler ise kolay ulaşılabilir oluyor. Şu dönemde şirketlerin ihtiyacı olan İK’da danışmanlık almak istedikleri her noktada butik ve şirkete özel hizmetlerimizin devam edeceğini söyleyebiliriz” diyen şirket ortakları, uzun vadede şirket bünyesinde bir değerlendirme merkezi kurma yolunda ilerlediklerini sözlerine ekliyorlar.