QNB eFİNANS, e-DÖNÜŞÜM ÇÖZÜMLERİYLE ŞİRKETLERE KOLAYLIKLAR SAĞLIYOR

Bulut altyapı sistemlerine yatırımlar yapan QNB eFinans, işletmelere kolaylıklar sağlayan e-dönüşüm çözümleri sunuyor

QNB eFİNANS, e-DÖNÜŞÜM ÇÖZÜMLERİYLE ŞİRKETLERE KOLAYLIKLAR SAĞLIYOR
kobiaktuel
kobiaktuel
02 Ekim 2019 Çarşamba 14:31

Şirketin geliştirdiği e-Fatura teminatlı kredi ile firmalar, ticari süreçlerini sekteye uğratmadan, standart bankacılık ve kredi prosedürlerine takılmadan kolaylıkla kredi kullanabiliyorlar.

e-Dönüşüm ürünleri, muhasebe ve finansal süreçleri elektronik ortama taşıdığı için firmalara zaman, maliyet ve operasyonel süreçlerde büyük avantajlar sağlıyor. QNB eFinans’ın, e-Dönüşüm sektöründe banka iştiraki bir fintech olarak kurumlara sağladığı kolaylıklarla hizmetlerinde farklılık yarattığını söyleyen QNB eFinans Genel Müdürü Okay Yıldırım, “Sorumluluğumuzun farkındayız. Katma değerli servisler sunmak ve her geçen gün hizmet kalitemizi arttırma vizyonu ile ilerlediğimiz için sektöre ilkleri kazandırdık. Bu sorumlulukla sektörde bir ilk olan ‘e-Fatura teminatlı kredi’ sistemini geliştirdik. e-Fatura teminatlı kredi ile firmalar ticari süreçlerini sekteye uğratmadan standart bankacılık ve kredi prosedürlerine takılmadan kolaylıkla kredi kullanabiliyorlar” ifadelerinde bulunuyor. QNB Finansbank ile birlikle imza attıkları bu özel ürünü KOBİ’lere bir hizmet hâline getirdiklerini belirten Yıldırım, “Bir diğer ürünümüz ise e-Defter ile Mali Analiz. QNB eFinans bu girişimi sayesinde, e-Defter verilerini finansal kurumlar ile paylaşarak mali verilerinin bankaya iletim sürecini dijitalleştirebiliyor. Böylece süreç otomasyonu sağlanarak firmalara kâğıt ve zaman tasarrufu kazandırılıyor” diyor.

Mükellef Sayısının 230 Bine Ulaşması Bekleniyor

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) e-Dönüşüm sektörünün düzenleyici kurumu olduğunu ve GİB’in yayınladığı tüm tebliğleri ve gündemine aldığı gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Yıldırım, şu bilgileri veriyor: “GİB’in yayınladığı son taslak tebliğe göre 1 Ocak 2020 itibarıyla tüm e-Fatura mükelleflerinin e -Arşiv mükellefi olması bekleniyor. Ayrıca 2020 yılı içinde mükellef olma sınırı 10 milyon TL cirodan 5 milyon TL’ye inecek. Bu büyük gelişme ile mükellef sayısının 110 binden 230 bin civarına ulaşmasını bekliyoruz. Dolayısıyla bizi hareketli günler bekliyor. Sisteme yeni katılacak kullanıcılar e-Dönüşüm dünyasına yabancı. QNB eFinans olarak sisteme yeni katılacak kullanıcılara her zaman destek olmak için hazırız. Pazar büyüdükçe ihtiyaçlar da aritmetik olarak artacak.”

KOBİ’lerin İşlerini Kolaylaştıracak

Yeni dönemde sektörde gerçekleşecek bu gelişmelerin, firmaları faaliyet alanlarından bağımsız olarak olumlu etkileyeceğini ifade eden Yıldırım, KOBİ’lerin dijitalleşmesinin, öncelikle ticari faaliyetlerinde ve beraberinde ihtiyaç duydukları finansal çözümlerde işlerini kolaylaştıracağını vurguluyor. “e-Dönüşüm, KOBİ’lerin dinamizmini arttırabilecek güçlü bir kaynak ve dijitalleşme ihtiyacı doğan firmalar için önemli bir adım. Dolayısıyla KOBİ’lerimizin ve daha küçük ölçekli firmaların e-Dönüşüm dünyasına katılmak için tebliğleri beklemesine hiç gerek yok. QNB eFinans olarak KOBİ’lerimizin dijitalleşme yolculuğunda rol almak bizim için çok değerli” diyen Yıldırım; QNB eFinans olarak uzman kadroları ve katma değerli projeleriyle müşterilerinin hedeflerine ulaşması için dijitalleşme yolculukları boyunca destek olmaya devam edeceklerini kaydediyor.

Bulut Altyapı Sistemlerine Yatırım Yaptı

2019 yılı boyunca QNB eFinans’ın uzman kadrosu ile sektördeki gelişim alanlarını tespit ederek doğru yatırımlara yöneldiklerini dile getiren Yıldırım, bulut altyapı sistemlerine önemli yatırımlar yaptıklarını açıklıyor. Vodafone ile bulut altyapı sistemlerinde önemli bir iş birliği sağladıkları bilgisini veren Yıldırım, yeni tebliğlerin yürürlüğe girmesiyle sektörde yaşanacak büyümeye şimdiden hazırlanmış olduklarını söylüyor. Hayata geçtiği ilk günden bu yana, total olarak değerlendirildiğinde e-Faturada toplam işlem adetinin yüzde 21’inin QNB eFinans sistemlerinden geçtiğini aktaran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürüyor: “e-Faturada işlem adetlerinin daha da artarak, yaklaşık olarak üç katına çıkmasını bekliyoruz. Taslak tebliğin hayata geçmesi ile 2020 yılında e-Dönüşüm pazarı müthiş büyüyecek. Şu an sektörün ilk üç büyük firmasından biriyiz. Hedefimiz 2020 yılında sektör lideri olmak. Bunun için de çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Pazarın büyümeye bağlı gelişecek ihtiyaçları ve sisteme yeni katılacak kullanıcı davranışlarını bugünden öngörerek çalışmalara başladık. Ciro sınırının düşmesi ile KOBİ’lerin sisteme dahil olacağını hesaba katarak, ürün ve hizmetlerimizde ciddi inovasyonlar yaptık.”

2020’de e-Arşiv Zorunlu Hâle Gelecek

Müşteri sayıları hızla artarken, memnuniyet seviyesini korumak ve daha ileri taşımak için gelişim alanlarını tespit ettiklerini ifade eden Yıldırım, “2019 yılı boyunca bulut altyapı sistemlerine büyük yatırımlar yaptık ve 2019 yılının son çeyreğini tamamen 2020 yılı yatırımlarına ayırdık. 2020 yılında da yatırımlarımız devam edecek. Müşterilerimizin teknik altyapı, hız ve güven beklentileri eksiksiz karşılayarak müşteri odaklı çözümler üretmeye devam edeceğiz” diyor. Ayrıca, revize edilen taslak tebliğe göre 2020 yılında e-Arşiv’in de zorunlu hâle geleceğine değinen Yıldırım,  bu sayede pazar hacminde önemli bir büyüme beklediklerini söylüyor. Yıldırım, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Bu zorunluluk aslında sisteme hâlihazırda geçiş sağlayan firmalara kolaylık sağlayacak; çünkü firmalar, e-Fatura kullanıcısı olmayan işletmelere e-Arşiv fatura düzenleyerek, kağıt fatura sürecini tamamen ortadan kaldırabilecekler. Biz de QNB eFinans olarak tüm altyapı geliştirmelerini ve yatırımlarımızı tamamladık. Müşterilerimizi e-Dönüşüm dünyasının kolaylıklarıyla QNB eFinans hızı aracılığı ile tanıştırmak için bekliyoruz

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.