PASAPORT PİZZA, YILDA 6 MİLYON KİŞİYE LEZZETİNİ ULAŞTIRIYOR

PASAPORT PİZZA, YILDA 6 MİLYON KİŞİYE LEZZETİNİ ULAŞTIRIYOR

0
1535

Pizzaları ve zengin menüleriyle uzun yıllardır hizmet veren Pasaport Pizza, Franchise sistemiyle büyümesini sürdürüyor. Pasaport Pizza, 90’ın üzerinde bayisiyle yılda ortalama 6 milyon kişiye lezzetini ulaştırıyor.

Pasaport Pizza seçkin hizmet anlayışıyla lezzet geleneğini 1998 yılında adını da aldığı İzmir’in Pasaport semtinde ilk restoranı ile yaşatmaya başladı. Özel tekniklerle her gün taze hamur ile üretilen pizzaları ve zengin menüleriyle kısa zamanda büyük ilgi gören firma, kuruluşundan bir yıl sonra franchise hizmeti vermeye başladı. Yüzde 100 yerli sermaye ile firma, bugün Edirne’den Şırnak’a, Artvin’den Muğla’ya, Trabzon’dan Antalya’ya kadar 40 ilde ve 90’ın üzerinde bayisiyle yılda ortalama 6 milyon kişiye lezzetini ulaştırıyor. Pasaport Pizza Genel Müdürü Mükremin Özdemir, “Pasaport Pizza’da başarı için hedefimiz bayi sayısını çok hızlı şekilde arttırarak büyümek değil, güçlü ve emin adımlarla büyümek. Pasaport Pizza, çoğu bölgede hem marka bilinirliği hem de ciro anlamında diğer pizza markalarının çok önünde.  Hedefimiz çoğu bölgede taşıdığımız liderliği ülkemizin tüm noktalarına yaymak. 2017 yılında bir önceki yıla göre bayi sayısında yüzde 10’luk bir artış oldu. Cirolarımızda ise yüzde 25’lik bir artış gerçekleşti” diyerek sözlerine başlıyor.

İlk Şart Doğru Yatırımcı ve Doğru Lokasyon
Özdemir, “Her şeyden önce ilk şartımız doğru yatırımcı ve doğru bir lokasyon olması.  Çok doğru bir lokasyonda iyi bir işletmeci bulamazsanız başarı şansınız çok düşük olur. Bizler için Franchising verilecek bayi adayının seçimi çok önemli. Franchising verirken, çok uzun görüşmelerle girişimcinin bu iş için doğru seçim olup olmadığını değerlendiriyoruz. Kişi ve lokasyon doğru ise bu bölgede bulduğu dükkanlarla ilgili değerlendirmeler yapıyoruz.  Fizibilite çalışmaları sonucunda bayi adayına öncelikle bir maliyetleme yapıyoruz” diyor. Günümüz itibariyle, AVM ve caddelerde farklı bir maliyet oluştuğunu ifade eden Özdemir, yatırım miktarının;  bulunan dükkanın metrekaresi,  inşaat maliyet ihtiyacı, depo ihtiyaç maliyeti, kış bahçesi ihtiyacı, motor sayısı gibi durumlara göre 250 bin TL ile 400 bin TL arasında değişiklik gösterdiğini açıklıyor. Menülerin içeriğinin ise Genel Müdürlük tarafından bayilerin talepleri de dikkate alınarak belirlendiğini dile getiren Özdemir, farklı illerdeki bayilerin ve müşterilerin talepleri doğrultusunda ana kampanya broşürü dışında lokal kampanyalarla menülerde değişiklik yapabildiklerini sözlerine ekliyor.

Ciro Üzerinden Pay Almıyor
Özdemir, Pasaport Pizza olarak, bayilerinden ciro üzerinden herhangi bir pay almadıklarını ve bu sebeple bayilerinin daha avantajlı bir konumda bulunduğunu belirtiyor. “Şubelerimize açışlından itibaren,  ürünlerimizin standartlara uygun olarak hazırlanması ve satışı konusunda eğitim veriyoruz. Bayilerimizin açılışından sonra da kendi talepleri durumunda veya bizim yaptığımız tespitlerden sonra,  pizza ustamız ve operasyon sorumlularımız tarafından bayilerimizde verilen eğitimlerimizle kalite standardını koruyoruz. Bütün şubelerimize; ürünlerimizin hazırlanmasında kullanılan bütün malzemeler standart oluşturmak maksadıyla gerekli soğuk zincir kuralı işletilerek kesintisiz bir şekilde ulaştırılıyor” diyen Genel Müdür, lojistik olarak bayilerini en iyi şekilde desteklediklerini söylüyor. Bayilerinin aldığı ürünlerde, toplu mal alımlarında Pasaport Pizza’nın sağladığı avantajlarla, düşük maliyetlere sahip olduklarını ve brüt karlılıklarının yüksek olduğunu aktaran Özdemir, bunun yanında Genel Müdürlük olarak merkezi ve lokal destekli kampanya ve reklamlarla bayilerin satışını arttırmak için destek verdiklerini belirtiyor.

Yeni Şube Açılışları Olacak
Genel Müdür, 2018 yılının Pasaport Pizza’nın 20’nci yılı olması sebebiyle firmaları için önemli olduğunu söylüyor. Bu yıl için yurt içinde ve yurt dışında çok önemli ve güzel projelerinin olacağını ifade eden Ödemir; şu anda inşa sürecinde olan Yalova Star AVM, Diyarbakır’daki 6’ncı şube olacak olan Fırat şubesi, İzmir’de 13’üncü ve 14’üncü şubeleri olacak Ulukent ve Tire ile Kastamonu Tosya şubelerinin Ekim sonuna kadar faaliyete geçeceği bilgisini paylaşıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here