Garanti BBVA Factoring’den kolay ve hızlı yöntemlerle finansman imkanı
Garanti BBVA Factoring, müşterilere direkt temas ve dijital platformlar üzerinden kolay ve en hızlı yöntemlerle finansman imkanı sunuyor.
![Garanti BBVA Factoring’den kolay ve hızlı yöntemlerle finansman imkanı](https://www.kobiaktuel.com.tr/images/haberler/2021/07/garanti_bbva_factoringden_kolay_ve_hizli_yontemlerle_finansman_imkani_h3177_56827.jpg)
![kobiaktuel](https://www.kobiaktuel.com.tr/images/yazarlar/Kobi-AktuYel.png)
Şirket, bu yıl faktoring alacaklarında yüzde 30’un üzerinde büyüme sağlayacağını öngörüyor.
İşletmelerin finansman ihtiyaçlarına erişimlerini hızlandıracak çözümler sunan Garanti BBVA Factoring, bu sayede işletmelere ana faaliyet konularına odaklanma imkanı tanıyarak, alacak kaybının önüne geçmelerine ve büyümelerine katkı sağlıyor. Gerek yurt içi gerekse uluslararası vadeli mal satan işletmelere, satışlarından doğan alacakları için herhangi bir bilanço büyüklüğü ya da ciro kriteri aramaksızın garanti, tahsilat ve finansman hizmetleri sunduklarını dile getiren Garanti BBVA Factoring Genel Müdürü Kaya Yıldırım, “Garanti BBVA Factoring olarak, bazı konuları iş modelimizin merkezine koyuyoruz. Bunlar arasında işletmelerin yurt dışına yönelik vadeli mal ve hizmet satışlarından kaynaklanan ihracat alacaklarını garanti altına alarak, bir anlamda danışmanlık ve garanti hizmeti vermek ve ayrıca gerekirse uygun maliyetli kaynaklarla finansman sağlamak; kurumsal segmentteki firmalara mal ve hizmet tedarikine yönelik açık hesap şeklinde vadeli satış yapan KOBİ’lerin işletme sermayesi ihtiyacını karşılamak, ayrıca tedarikçi finansmanı sistemimizle operasyonel verimliliklerini artırmak; faktoring hizmetlerine ilişkin tüm süreçleri mevzuata uygun şekilde dijital ortama taşıyarak müşterilerimizin faktoring hizmetine ulaşmasını kolaylaştırmak ve işlem sürelerini kısaltmak yer alıyor” diyor.
Mobil uygulamasını geliştirdi
2020 yılının, koronavirüs salgını nedeniyle yıla başlarken düşünülmeyen birçok belirsizlik ve sorunu beraberinde getirmesine karşın, faaliyet sonuçları açısından iyi bir sene olduğunu belirten Yıldırım, şu bilgileri veriyor: “Gerek bilançomuzun büyüme oranları gerek kârlılık rasyolarımız gerekse dijital platformlara yaptığımız yatırımlarla süreçlerimizi daha verimli hâle getirmek açısından oldukça başarılı bir yılı geride bıraktık. Bilanço büyüklüğümüz yıl sonu itibarıyla 2,9 milyar TL’ye, faktoring alacaklarımız ise 2,8 milyar TL’ye ulaştı. Yıl boyunca, başta KOBİ müşterilerimiz ve ihracatçı firmalarımız olmak üzere 13,5 milyar TL işlem hacmi gerçekleştirdik. Yılı 50,1 milyon TL net dönem kârı ve 213,6 milyon TL öz kaynak büyüklüğüne ulaşarak kapattık. 2021 yılı ilk çeyrek itibarıyla işlem hacmimiz 3,8 milyar TL olarak gerçekleşti.” 2020 yılında, şirketin kullanımda olan mobil aplikasyonunu geliştirerek, kredi değerlendirme süreçlerini de bu ortama entegre ettiklerini açıklayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam ediyor: “Böylelikle, başvuru toplamanın yanı sıra değerlendirme ve fiyatlama aşamalarını da bu aplikasyon üzerinden müşterilerimize sunmaya başladık. Diğer taraftan, geliştirdiğimiz tedarikçi finansmanı modülü üzerinden finansman işlemlerimize başladık. Bununla birlikte, karar gerektirmeyen ve tekrarlar içeren birçok operasyonel süreci RPA adı verilen robot süreçlerine taşıyarak hem hızlı hem de hatasız bir şekilde ilerlemesini sağladık. Bu yıl da mobil uygulamamız üzerindeki geliştirmelere devam ediyoruz ve RPA süreçlerinin sayısını artırıyoruz.”
Yüzde 30’un üzerinde büyümeyi öngörüyor
2020 yılında bir önceki yıla göre aktif büyüklükte yüzde 32, faktoring alacaklarında yüzde 33, işlem hacminde ise yüzde 21 oranında büyüme oranları gerçekleştirdiklerini aktaran Yıldırım; bu yıl, özellikle KOBİ müşterilerine kullandırdıkları finansman büyüklüğü üzerine odaklanmaya devam ettiklerini söylüyor. Yıldırım, “Gerek satış ekiplerimizin direkt temaslarıyla gerekse dijital platformlar üzerinden müşterilerimiz açısından en kolay ve en hızlı yöntemlerle kendilerine finansman imkanları sunuyoruz. Önceliğimiz KOBİ müşterilerimizin bilançomuz içindeki payını artırmak ve ihracat işlemleri olmaya devam edecek. Bu yıl, faktoring alacaklarında yüzde 30’un üzerinde büyüme sağlayacağımızı, aktif kalitesini koruyarak takipteki alacak rasyomuzu geçen yılki seviyelerinde tutacağımızı ve kârlılık rasyolarımızda da 2020 yılında ulaştığımız seviyelerin üzerine çıkacağımızı öngörüyoruz” diyerek sözlerini tamamlıyor.