Epson'dan Birçok İşlevi Bir Cihazda Birleştiren Çözümler
Yazıcıdan giyilebilir teknolojiye kadar pek çok alanda ürün ve çözümler sunan Epson, birçok işlevi tek cihazda birleştirerek zaman ve maliyet

Yazıcıdan giyilebilir teknolojiye kadar pek çok alanda ürün ve çözümler sunan Epson, birçok işlevi tek cihazda birleştirerek zaman ve maliyet avantajı sağlıyor.
Projektörden tarayıcıya, yazıcıdan giyilebilir teknolojilere birçok alanda faaliyet gösteren Epson, bugün global platformda Ar-Ge’ye günde ortalama 1 milyon 300 bin dolarlık yatırım yapıyor. KOBİ’lerin dijital dönüşüm sürecinde, zaman ve maliyet tasarrufunun ana önem taşıyan konular arasında yer aldığını dile getiren Epson Türkiye Müşteri Hizmetleri Müdürü Engin Hıraoğlu; “Tek bir ürünle birçok işi halledebilmek, maksimum kaliteyi minimum maliyetle sağlamak, uzaktan bağlanabilirlik, görüntüleme teknolojisinde taşınabilirlik ve çoklu paylaşma gibi önemli pek çok konu var, ancak hepsi zaman ve maliyet olmak üzere iki ana noktada kesişiyor. Epson olarak, birçok işlevi bir cihazda birleştirme imkânı sunuyoruz. Örneğin yazıcınızı, Wi-Fi Direct moduna getirdiğinizde bir ağa bağlı olmaksızın dört kullanıcının Wi-Fi erişimine açabiliyorsunuz. Buluta veya mail adresine tarama yaparak acil dokümanları hızla paylaşmanız da mümkün” diyor.
Daha hızlı ve Daha Verimli Yazıcılar
Engin Hıraoğlu, Epson olarak, KOBİ’lerin dijitalleşmeye yönelik ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini belirtiyor. Düşükbaskı maliyetli ve çok fonksiyonlu yazıcıların asıl odak noktaları olduğu bilgisini paylaşan Hıraoğlu, “A4 boyutlu yazıcı ailemizi bu ihtiyaçlara göre yeniliyoruz. Örneğin WorkForce Pro WF-C5790DWF artık daha hızlı ve kullanılan mürekkep poşetleri sayesinde daha verimli. Wi-Fi Direct özelliği ile ofiste kolaylıkla kullanıma açılıp, mobil cihazların baskı tarama yapmasına olanak sağlanabiliyor” şeklinde açıklamada bulunuyor.
Öncelikle İhtyaçlar Doğru Belirlenmeli
KOBİ’lerin dijitalleşmesi sürecinde, ihtiyaçların doğru belirlenmesinin anahtar yaklaşım olduğunu ifade eden Hıraoğlu, dijital dönüşüme uyum sağlarkenki ihtiyaçların şirketten şirkete hatta departmandan departmana değiştiğini dile getiriyor. Hıraoğlu, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bir servis firmasında, personelin ve iş sürecinin takibi için bir bulut uygulaması ve cep telefonu temelde gerekli görülürken, üretim ve dağıtım yapan bir firmada stok takibi, sevkiyat için ürünlerin etiketlenmesi, etiketleri okuyacak el terminalleri, satışa ait fatura ve irsaliyelerin basılması için yazıcılar gerekli altyapı kalemleri olacaktır. Muhasebe ve finans bölümünde, doküman tarayıcı tüm bilgilerin arşivlemesinde ana ürün olacaktır. Tüm kurumlar öncelikle ihtiyaçlarını doğru belirlemeli. Sonra bu ihtiyaçları doyuracak çözümlerle ilgili iyi bir piyasa araştırması yapmalı ve ürün alımında maliyet analizi yaparken ilk alım maliyetine değil, toplam sahip olma maliyetine odaklanmalı. Teknolojik yatırımlar, demirbaş niteliğinde ve uzun vadelidir. Dolayısıyla kullanım maliyeti de son derece önemlidir.”