CIO’ların Gözü Bulutta
Günümüzde teknoloji öngörülemeyen bir hızla gelişiyor ve dijitalleşme yaşamın her alanına yayılıyor.


Şirketler, bu yeni dünyada ayakta kalabilmek ve işlerini daha verimli yönetebilmek için bulut çözümlerine yöneliyorlar. Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya liderlerinden SAP’nin uluslararası araştırma şirketi IDC iş birliği ile gerçekleştirdiği “Türkiye’de CIO Perspektifi” araştırmasına göre, BT yöneticilerinin yüzde 72’si, sunduğu çeviklik, hız ve esneklik için bulut teknolojilerini tercih ediyor.
Hızla gelişen ve değişen dünyada şirketler artık manuel işleyen, eski sistem ve uygulamalarıyla çağa ayak uyduramıyor; daha esnek olabilmek, çeviklik ve hız kazanmak için yapay zekâ destekli yazılımlara ve bulut çözümlerine ihtiyaç duyuyorlar. Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya liderlerinden SAP iş birliğinde, uluslararası araştırma şirketi IDC tarafından gerçekleştirilen "Türkiye'de CIO Perspektifi” araştırması, kurumsal uygulamalarda bulut kullanımı ile ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor.
Ekim-Kasım 2020 tarihlerini kapsayan ve Türkiye’nin üst düzey Bilgi Teknolojileri yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, CIO’ların yüzde 64’ü daha iyi ölçeklenebilir bir ortam ihtiyacı, yüzde 63’ü ise daha fazla esneklik sağlaması nedeniyle kurum verilerini bulutta tutuyor veya bulutu değerlendiriyor.
Büyük veri ve analitik konuları yatırım önceliklerinde ilk sırada
Araştırmaya katılan CIO’ların yüzde 57’si 2021 yılında dijital dönüşüm planları çerçevesinde büyük veri ve analitik konularına öncelik vermeyi planlarken, yüzde 47’si endüstriye özel uygulamalara, yüzde 37’si de nesnelerin internetine öncelik vereceğini belirtiyor. Araştırmada, katılımcıların yüzde 81’i yani büyük çoğunluğu Covid-19 nedeniyle ortaya çıkan zorluklarla mücadele için en çok operasyonlarını optimize ederek verimliliği artırmaya ve maliyetleri düşürmeye odaklandıklarını ifade ediyor.
Detaylı rapora QR Kod üzerinden erişebilirsiniz.
Operasyonel verimliliği artırmak, hız ve çeviklik tetikleyici faktörler
Kurumları, bulut teknolojilerini ve hizmetlerinikullanmaya yönlendiren tetikleyici faktörler arasında ise ilk sırada yüzde 72 ile BT departmanlarından daha fazla çeviklik ve hız beklenmesi yer alıyor. Altyapılarını modernize etmek ve platformlarını yeniden yapılandırmak istedikleri için bulut servislerine geçenlerin oranı ise yüzde 39.
Her ölçekteki şirkete çözüm sağlıyor
Akıllı işletmeler ile gücüne güç katan bir deneyim şirketi olarak SAP, tüm sektörlerde her ölçekteki şirketin iş süreçlerini en iyi şekilde yürütmesine destek oluyor. Dünyadaki finansal işlemlerin yüzde 77’si bir SAP sistemine dokunuyor. SAP’nin öğrenen makineler, Nesnelerin İnterneti ve gelişmiş analitik teknolojileri, şirketlerin akıllı işletmelere dönüşmesine yardımcı oluyor. SAP’nin uçtan uca uygulamaları ve servisleri, özel sektör ve kamu sektöründen 440 binden fazla kurumun kârlı bir şekilde faaliyet göstermesine, değişimlere uyum sağlamasına ve rekabette fark yaratmasına olanak tanıyor. SAP Türkiye ise şirketin 65’inci ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. Bugün SAP Türkiye, Ankara ve İstanbul’da yer alan ofisleri ve İstanbul Teknopark’ta yer alan SAP Geliştirme Merkezi dâhil olmak üzere 250 kişilik uzman bir ekip ile 1400’ün üzerinde kuruma hizmet veriyor.