Callart Çağrı Merkezi İstihdamını Yüzde 15 Arttırdı

Birçok alanda kurumsal müşterilerine alternatif çözümler sunan Callart Çağrı Merkezi; bugün 300’ün üzerinde kişiyle hizmetler veriyor. Şirket, pandemi döneminde istihdamında yüzde 15’lik bir artış sağladı.

Callart Çağrı Merkezi İstihdamını Yüzde 15 Arttırdı
kobiaktuel
kobiaktuel
10 Ağustos 2020 Pazartesi 00:24

Inbound, outbound, satış, pazarlama, dijital satış ve lojistik gibi birçok alanda kurumsal müşterilerine alternatif çözümler sunan Callart Çağrı Merkezi; İzmir’de hem çağrı karşılama hem de çağrı sonrası evrak dağıtımı, danışmanlık hizmeti, sosyal medya ve diğer kanallardan gelen şikâyetlere çözüm sunma hizmetleri veriyor. Bugün 300’ün üzerinde kişiyle faaliyet gösterdiklerini dile getiren Callart Çağrı Merkezi Genel Müdürü Sevda Güzel Kabaklı, pandemi döneminde işe alımlarının devam ettiğini ve yüzde 15’lik bir artış sağladıklarını aktarıyor. Kabaklı, sözlerine şöyle devam ediyor: “Sektörümüzde, rekabet gücünü arttırabilmek amacıyla teknoloji, donanım ve bunlara yapılan yatırımlarla birlikte insana yatırım yapmak da oldukça önemli. Doğru insanı işe almak için iyi bir insan kaynağı ekibine sahibiz. Bu insan kaynağını eğitmek için eğitim ve gelişim takımımız var. İşe başlayan arkadaşlarımızın gelişimlerini ölçmek için kalite, ölçme ve değerlendirme ekiplerimiz bulunuyor. Aynı zamanda performanslarını başarılı olarak sürdürebilmeleri için takım liderleri ekiplerine sahibiz.”

Rekabet Çok Arttı

Çağrı merkezi sektöründe, son yıllarda rekabetin oldukça arttığını söyleyen Kabaklı, müşterilerin beklentilerinin rekabetçi fiyatlar ile iyi hizmetler almak yönünde olduğunu aktarıyor. İyi hizmetin içerisinde beklentiler, nitelikli insan kaynağı, güncel teknoloji, güvenlik gibi başlıkların bulunduğunu kaydeden Kabaklı, “Pandemi döneminde ise hizmetlerin kesintisiz olarak devam etmesi çok önemliydi. Donanımı ve teknolojisi iyi olan firmalar, çok kısa sürede tüm insan kaynağını evlerine taşımaya başardılar. Biz de pandeminin başlangıcından bu yana evden hizmet vermeye devam ediyoruz” diyor. Kabaklı, bu kapsamda son tüketicilerin ihtiyaçlarını kısa sürede karşılamak için ses tanıma, chatbot, duygu durumu tanımlama gibi birçok teknolojinin geliştirildiğini sözlerine ekliyor.

Çağrı Merkezleri Daha Çok Tercih Edilecek

Çağrı merkezi sektöründe 100 bin üzerinde kişi çalıştığını, bu rakamın her geçen yıl arttığını anlatan Kabaklı, özellikle pandemi döneminde çağrı merkezlerinin kurumların vazgeçemediği bir kanal hâline geldiğini belirtiyor. Kabaklı, sözlerini şöyle bitiriyor: “Bu süreçle birlikte evden çalışma modelinin müşteri, çalışan ve işveren olarak yapılabilir olduğunu gördük. Bundan sonraki dönemde evden çalışma modeli olarak hem hizmet alan müşterilerin iş modellerini hem hizmet veren olarak bizlerin iş süreçlerini ofis ve evden çalışma olarak tekrar düzenleyebileceğimiz ortaya çıktı. Covid-19 öncesi, son tüketiciler satın almak istedikleri ürünleri yüz yüze, dijital kanallar, çağrı merkezleri gibi diledikleri kanaldan alabiliyorlardı; ancak salgının ortaya çıkması ile yüz yüze kanallar risk taşıdığı için tüm satın almalar diğer iki kanala yöneldi. İki kanal da teknolojiyi iyi kullandıkları için evlerinden hizmet vermeye devam ettiler. Sadece yüz yüze kanaldan hizmet veren kurumlar, bu süreçte çok olumsuz etkilendiler. Bu kurumlardan imkânı olanlar, bundan sonra diğer iki kanaldan da hizmet vermeye başlayacaklar. Çağrı merkezleri daha da tercih edilen bir kanal hâline gelmeye devam edecek.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.