Arkas Lojistik dijital çözümlerle temassız hizmet modelini yaygınlaştıracak
Uluslararası deniz, hava, yurt içi ve yurt dışı demir yolu taşımacılığı, terminal ve depolama hizmetleri ile özel proje taşımacılığı yapan Arkas Lojistik; stratejisinin ana çatısını hız, dijitalleşme ve müşteri deneyimi olarak tanımladı.

Uluslararası deniz, hava, yurt içi ve yurt dışı demir yolu taşımacılığı, terminal ve depolama hizmetleri ile özel proje taşımacılığı yapan Arkas Lojistik; stratejisinin ana çatısını hız, dijitalleşme ve müşteri deneyimi olarak tanımladı.
Uluslararası deniz, hava, yurt içi ve yurt dışı demir yolu taşımacılığı, terminal ve depolama hizmetleri ile özel proje taşımacılığı yapan Arkas Lojistik; filosunda bulunan 700’den fazla vagonla Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinin limanlarına ithalat ve ihracat konteyner demir yolu taşımacılığı hizmeti sunuyor. Arkas Lojistik CEO’su Onur Göçmez, “Kara yolu taşıması için özmal 500’e yakın kamyonumuz var. 1400’e yakın çalışanımızla konteyner taşımacılığı, yurt içi dağıtım, depolama gibi farklı lojistik çözümleri ile komple lojistik hizmeti veriyoruz” diyor. Pandemi sürecinde, teknolojiye uzun yıllardır yatırım yapmanın avantajını yaşadıklarını dile getiren Göçmez, teknolojiye yılda 3 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını aktarıyor. Stratejilerinin ana çatısını hız ve dijitalleşme olarak tanımladıklarını kaydeden Göçmez, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Dijitalleşme konusunu iki başlıkta ele alıyoruz. Birincisi, şirket içi süreçlerimizi baştan uca dijital hâle getirerek müşterilerimize sunduğumuz hizmetin hızını artırmak ve onlara hatasız hizmet sunmak üzerine kurulu. İkincisi ise, dijital hizmet kanallarıyla müşterilerimizin bize kolayca ulaşmalarını sağlayarak, onlara en iyi dijital müşteri deneyimini yaşatmak.”
Araçların hareketleri kamera ile gözlemlenecek
Önceki yıllarda, adım adım yaptıkları düzenlemelerle mobiliteyi ve hızı artırdıklarını ifade eden Göçmez, öz varlık araçlarında bulundurdukları dijital takograf ve GPS cihazları sayesinde ciddi performans artışı gözlemlediklerini kaydediyor. Göçmez, “Gelişen teknolojiye ayak uydurma noktasında oluşturulan bir ERP yazılımı olan Loop ile kazandığımız mobilite sayesinde Ulaştırma, Terminal Hizmetleri ve Forwarding birimlerimizin tüm satış ve operasyon süreçlerini daha hızlı yönetiyoruz. Ayrıca tüm yazılım ve veritabanı sunucu bilgisayarlarımızı Microsoft Azure bulut sistemine taşıyarak tüm sunucularımızı tek yapı altına topladık. Bu sayede maliyetimizi düşürüp sürekli erişebilirlik elde ederken, sistemimizi olası doğal afetlerde de çalışmaya devam edecek bir yapıya geçirdik” diyor. Bunların yanı sıra İstanbul merkez olmak üzere 50 kişilik bir çağrı merkezi kurduklarını açıklayan Göçmez, bu sayede tüm çağrılara 7 gün 24 saat yanıt verebildiklerini ifade ediyor. Göçmez, “İsteyen müşterilerimiz yüklerinin tüm dünyadaki dolaşımını takip edebiliyorlar. Ayrıca Türkiye’deki, operasyon merkezimiz, 500 aracın anlık hareketini online takip ediyor. Bu sene içinde yapacağımız yatırımlarla, araçlarımızın hareketleri kamera ile de gözlemlenecek” diye açıklamada bulunuyor.
İntermodal taşıma hizmetlerinin kapsamını geliştiriyor
Göçmez, önümüzdeki dönem uçtan uca lojistik çözümleri ile komple lojistik hizmetlerinde ve demir yolunda stratejik istasyonlarda hizmet ağlarını genişleterek yurt içi demir yolu yük taşımacılığında lider olmayı amaçladıklarını açıklıyor. Deniz yolu forwarding hizmetlerinde büyümeyi, hava kargo departmanını geliştirerek pazar payını artırmayı planladıklarını dile getiren Göçmez, “Türkiye’nin Avrupa ile olan ilişkilerinin önümüzdeki dönemde artacağını gördüğümüz için intermodel taşımacılıkla Türkiye-Avrupa arasında bir hat oluşturmaya çalışacağız. Hava kargo taşımacılığının ve temassız operasyon dediğimiz demir yolu operasyonlarının yeni dönemde öne çıkacağını düşünüyoruz. Yurt dışında hizmet ağımızı genişleteceğimiz yeni pazarlara girmeyi değerlendiriyoruz. Hizmet ağımızın yaygın olduğu CIS bölgesine ek olarak, Amerika, Avrupa ve Dubai gibi pazarlarda olası fırsatları inceliyoruz. Yurt dışında büyüme stratejimizin bir parçası olarak, yeni bir organizasyon yapısıyla Avrupa’ya yönelik intermodal taşıma hizmetlerimizin kapsamını geliştiriyoruz. Ayrıca B2B ve B2C’ye hizmet verecek, tüketicilerin kaliteli ve teknolojik hizmet beklentisini karşılayacak, müşteri deneyiminin ve teknolojinin ön planda olduğu kargo dağıtım iş modeli geliştirme çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerinde bulunuyor.