Türkiye Finans dijitalleşme yatırımlarını artıracak
Uçtan uca dijital süreçlerden oluşan ürün, hizmet ve kanallar geliştiren Türkiye Finans, müşterilerine bankacılık işlemlerinde hız ve kolaylıklar sağlıyor.


Banka, bu yıl dijital yatırımlarını artırmayı ve uçtan uca dijitalleştirilmiş bir süreçte müşterilerine zaman ve mekandan bağımsız bir bankacılık deneyimi sunmayı hedefliyor.
Dünyayı etkisi altına alan pandemiyle birlikte tüm sektörlerde dijitalleşmenin etkisi büyük oranda arttı. Bu dönemde, tüm sektörler hizmetlerini sürdürebilmek için yeni iş yapma modelleri üretiyor ve tüm sektörlerde olduğu gibi bankacılıkta da hızlı aksiyon alma kabiliyetini ortaya koyabilen kurumlar iş sürekliliğini kesintisiz sağlıyorlar. Yeni dünyada ortaya konan her türlü ürün ve hizmeti, dijitalleşme vizyonu ile ele almak ve mevcut ürünleri inovatif bir yaklaşımla sürekli yenilemek gerektiğini belirten Türkiye Finans Bilgi Sistemleri ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Fahri Öbek, Türkiye Finans olarak bu bakışla hareket ediyor; uçtan uca dijital süreçlerden oluşan ürün, hizmet ve kanallar geliştiriyoruz. Artık finansal hizmetler fiziksel mekâna ve zamana bağımlı olmaktan çıkıyor. Eskiden hem müşteriyi hem bankayı zorlayan prosedürel işlemler geride kalıyor. Bankalar kendi süreçlerini dijitalleştirirken diğer taraftan bankacılık mevzuatları da bu yönde hızla değişiyor. Günümüzde şube işlem sayıları azalıyor, mobil ve dijital işlerin sayıları artıyor. Dijitalleşme sürecini doğru yönetebilmek ihtiyaçları ve beklentileri iyi anlayarak doğru çözümler sunabilmekten geçiyor. Müşterilerimizin çok hızlı bir şekilde ihtiyaçlarına cevap beklediğini, bu ihtiyaçların tek bir kanal üzerinden, 7 gün 24 saat karşılanmasını talep ettiklerini görüyoruz diyor.
Anında işlem kolaylığı
Türkiye Finans olarak, dijital kanalları aktif olarak kullandıklarını dile getiren Öbek, dijital altyapısı kuvvetli ürünler sayesinde hem bankayı hem de sektörü büyüttüklerini aktarıyor. Müşterilere, ihtiyaç duydukları hizmeti, fiziksel bir mekana bağlı kalmadan, en hızlı, sorunsuz ve anında alabilmelerini sağlayan bütünleşik bir kanal deneyimi sunduklarını ifade eden Öbek; müşterilerin gelişmiş işlem seti ve kullanıcı dostu arayüze sahip uygulamalarla ile mevduat, para transferleri, otomatik fatura, döviz ve yatırım işlemlerini anında ve sorun yaşamadan halledebildiklerini anlatıyor. Öbek, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Şube dışı hizmet noktası olarak konumlandırdığımız Hızlı Finans isimli ürünümüz ile müşterilerimizin tüketici finansmanı ihtiyaçlarını ihtiyaç anında, ihtiyacın doğduğu yerde en hızlı şekilde karşılıyoruz. Bunu, Türkiye’de anlaşmalı olduğumuz beyaz eşya, mobilya, araba gibi birçok ürünün satıldığı binlerce Hızlı Finansman Noktası ile mağaza içinde, müşterilerimizin finansman kullanılabilmesine imkân tanıyarak yapıyoruz. Diğer yandan bu dönemde sıklıkla tercih edilen Temassız Ödeme, QR kodla para çekme gibi dijital uygulamaları öne çıkarıyor; mobil uygulamamızı ve bu uygulama üzerinden sunduğumuz hizmetleri daha da geliştiriyoruz.”
Uçtan uca dijitalleşme
Dijitalleşme yatırımlarının da etkisiyle 2020 yılını yüzde 40 dolaylarında bir büyüme ile kapattıklarını açıklayan Öbek, dijitalden müşteri ediniminin geçen sene ile kıyaslandığında altı kat arttığını belirtiyor. Mobil müşteri aktifleşmesinde ise yine yüzde 50’ye varan oranlarda bir artış gerçekleştiğini kaydeden Öbek, “Önümüzdeki dönem de müşterilerimizin dijital kanalları aktif kullanarak işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirme konforundan vazgeçmeyeceklerini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönem uzaktan müşteri ediniminin hayata geçeceği heyecan verici bir dönem. Bankacılık sektörü planlanan mevzuat değişikliklerinin de etkisiyle bambaşka bir müşteri deneyimi sunmaya başlayacak. Türkiye Finans olarak biz de uçtan uca dijitalleştirilmiş bir süreçte müşterilerimize zaman ve mekandan bağımsız bir bankacılık deneyimi sunacağız. Müşterilerimiz ıslak imza veya yüz yüze kimlik doğrulama gibi zorunlulukların olmadığı uçtan uca dijitalleştirilmiş bir ortamda, dakikalar içerisinde işlemlerini tamamlayabilecek, ihtiyaç duydukları bir ürün veya hizmete bulundukları ortamdan ayrılmadan anında ulaşabilecekler. 2021 yılında önceliğimiz, dijitalleşme yatırımlarımızı artırarak müşterilerimize ihtiyaçlarının doğduğu yerde, ihtiyaç anında yer ve zamandan bağımsız olarak ulaşabilmek olacak” diyor.