Horoz Lojistik, depolama, dağıtım, e-ticaret operasyonları, yapay zekâ destekli rota uygulamaları ve daha birçok alanda çözüm ve hizmetler sunuyor.
Şirket, KOBİ’ler için oluşturduğu Horoz Cüzdan ile birçok firmaya e-ticarette satış yapma imkanı sağlıyor.
Yurt içi lojistik faaliyetlerinde, depolama, dağıtım, özel proje işleri, e-ticaret operasyonları, yapay zekâ destekli rota uygulamaları, mobilya montaj, mobilya satış sonrası hizmet çözümleri ile öne çıkan Horoz Lojistik, yurt dışı operasyonlarda da kara yolu parsiyel ve tam yük taşımalarını gerçekleştiriyor. Horoz Lojistik Yurtiçi Grup Başkanı İlker Özkocacık, “E-ticaret siteleri, depolama/taşıma organizasyonu ve tüketici arasındaki anlık etkileşimi yöneten, Horoz Lojistik’in kendi bünyesinde geliştirdiği başarılı bir yazılım, IT ekiplerimiz tarafından devreye alındı. Kurulan dağıtım ağı kapsamında, GSYİH’den en yüksek payı almış şehirlerde bulunan 35 lojistik merkezimiz, gerek bayi adreslerine gerek ise müşterilerin ev adreslerine uçtan uca teslimat yapmayı olanaklı kılıyor” diyerek sözlerine başlıyor. Geliştirdikleri e-ticaret hizmet teknolojilerinin bugün her kesim tarafından kullanılmaya başlandığını belirten Özkocacık, sözlerini şöyle sürdürüyor: “KOBİ’ler için oluşturulan, herkesin kullanabildiği Horoz Cüzdan ile birçok küçük ve orta ölçekli firma e-ticarette satış yapma imkanına kavuştu. Sözleşme yönetimi tamamen e-kontrat ile yönetilen, müşterilerimizin bulut platformunda web tabanlı oluşturulan ve kullanıcı dostu yazılımlarımız ile ürünlerini sevk edebildikleri altyapılar firmamız tarafından sunuluyor.”
Yeni tesisler açtı
Pandemi döneminde, e ticaret kanalındaki iş hacimlerinin artmasının, daha fazla kaynak kullanımı ihtiyacını beraberinde getirdiğini kaydeden Özkocacık, birçok yatırımı bu süreçte gerçekleştirdiklerini ifade ediyor. Özkocacık, şu bilgileri veriyor: “İstanbul’un Anadolu Yakası’nda 18 bin metrekare depolama alanına sahip yeni bir çıkış merkezi devreye aldık. İzmir’de 14 bin metrekare büyüklüğe sahip mevcut tesisimize ek olarak, şehrin diğer ucunda 8 bin metrekare depolama alanına sahip Ege Lojistik Merkezi’ni faaliyete geçirdik. Mevcut da lojistik merkezi olmayan Aydın, Şanlıurfa, Çanakkale ve Bodrum’da yeni tesisler kurduk. Temmuz 2020 döneminde altyapısı kurulmaya başlayan e-ticaret depomuzun bir kısmını hizmete aldık. Toplam 10 bin metrekare taban oturumu olan ve 6 katlı mezanin yapıdan oluşan, e-ticaret depomuz günlük 48 bin sipariş hazırlama kapasitesine bu yıl içinde ulaşacaktır. Tüm lojistik ve kargo firmaları ile entegrasyon temelli çalışacak olan tesiste, otomatik konveyör bantlar, tam otomatik paketleme üniteleri ve 13 yükleme rampası yer alıyor.”
Sektörde yeni kapılar açılacak
Pandemi döneminin, birçok ülkenin ticaret yapma şeklini değiştirdiğini aktaran Özkocacık, “Artık üretim yapan firmalar, tam zamanında teslimat modelinin piyasalar kapandığında üretim süreçlerini olumsuz etkilediklerini gördüler. Bunun için daha fazla stoklu üretim tercih etmeye başladılar. Bu da depolama, elleçleme ve sevkiyat işlemlerinin artmasına neden olacak” şeklinde açıklamada bulunuyor. Önümüzdeki süreçte, lojistik firmalarının bu yönde talebi karşılamaya yönelik fırsatlarla karşı karşıya kalacaklarının altını çizen Özkocacık, “Özellikle Uzak Doğu’dan temin edilen göreceli olarak ucuz ürünlerin, hem Batı pazarlarına yakın olması hem de uygun işçilik ücretleri nedeni ile Türkiye’de üretilmesini bekliyoruz. Bu da Türkiye’de, lojistik sektörü için yeni kapılar açılmasına neden olacak. Özellikle e-ihracat ile, Avrupa piyasalarına hızlı ürün satışı ve teslimi mümkün olacak” diyor. Önümüzdeki süreçte, karar destek sistemlerinin devreye alınacağını dile getiren Özkocacık, “Müşteri siparişleri harita kodlarına çevrilerek, ürün teslim saatleri, trafik yoğunlukları da göz önüne alınarak hesaplanacak ve müşteri anlık bilgilendirilecek. Horoz Lojistik olarak uzun zamandır uyguladığımız bu altyapının, birçok paydaş tarafında kullanılmaya başlanmasını bekliyoruz. Nesnelerin İnterneti, robotik süreçler, Blokchain, insansız araçlar, elektrikli araçlar gibi kavramlar da yeni trendler olarak hayatımızda hızla yerini alacak” diyerek sözlerini noktalıyor.