Amazon Türkiye, KOBİ’lerin büyümesini destekliyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Satın Alma ve Tedarik Zinciri Zirvesi, aralarında Amazon.com.tr’nin de yer aldığı Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden profesyonellerin katılımıyla gerçekleşti.

Amazon Türkiye, KOBİ’lerin büyümesini destekliyor.
kobiaktuel
kobiaktuel
08 Mart 2022 Salı 20:35

Zirvenin “Müşteri Odaklı Tedarik Zinciri ve Lojistik Hizmetleri” konulu oturumunda, Amazon’un tedarik zinciri ve lojistik altyapısıyla hem müşteriler hem de çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan satış ortakları için sunduğu hizmetler hakkında bilgi de verildi.

Buss+ tarafından organize edilen Satın Alma ve Tedarik Zinciri Zirvesi’22,online olarak gerçekleşti.Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden uzmanların konuşmacı olarak katıldığı zirvede dünden bugüne satın alma ve tedarik zincirinin gelişimi, sistematiği, pandemi etkisiyle uğradığı değişim sayesinde dijitalin yükselişi, tedarik ve tedarik yönetimindeki stratejiler gibi birçok konu ele alındı. “Müşteri Odaklı Tedarik Zinciri ve Lojistik Hizmetleri” adlı oturumda konuşan Amazon Türkiye Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Hakan Karadoğan,Amazon’un müşteri odaklılık ilkesi doğrultusunda Amazon Prime, Amazon Lojistik (FBA) ve Avrupa İfa Merkezleri Ağı (European Fulfillment Network- EFN) ile Türk müşterilere ve çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan satış ortaklarına sunduğu katma değeri yüksek, yenilikçi çözümler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Lojistikte “müşteri odaklılık” başarıyı getiriyor

“Müşteri odaklılık” ilkesinin Amazon'un iş modelinin merkezinde yer aldığına değinen Karadoğan,Amazon’un lojistik hizmetlerine bakış açısı ile ilgili şunları söyledi: “Amazon olarak, her zaman dünyanın en müşteri odaklı şirketi olmak misyonu ile hareket ediyoruz.Müşteri odaklılık prensibimizi yaptığımız her işte bir başlangıç noktası olarak aldığımız için tedarik zinciri ve lojistik alanında da hizmetlerimizi kurgularken müşterilerimizin ve satış ortaklarımızın beklentilerini merkeze alarak düşünüyoruz. Bu sayede, bu alanda çok olumlu geri bildirimler aldığımız Amazon Prime, Amazon Lojistikve Avrupa İfa Merkezleri Ağı gibi katma değeri yüksek ve inovatif birçok hizmet sunabiliyoruz.”

KOBİ’ler Amazon Lojistik ile işlerini büyütüyorlar

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemenin, Amazon’un faaliyetlerin temel bir parçasını oluşturduğunun altını çizen Karadoğan, “Dünya çapında Amazon'da satılan ürünlerin yarısından fazlası, çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan satış ortaklarımıza ait. Biz de bünyemizde satış yapan KOBİ’lerin işlerini büyütebilmeleri için her zaman yenilikler yaparak onlara yeni fırsatlar sunuyoruz. Amazon Lojistik hizmetimizle Amazon Türkiye bünyesinde satış yapan KOBİ’lerimiz ürünlerini anlaşmalı lojistik merkezlerimizde depoluyorlar; biz de hazırlama, paketleme, hızlı teslimat ile gönderme süreçlerini onların adına yönetiyor ve bu siparişler için 7 gün 24 saat müşteri hizmeti sağlıyoruz. Böylece kısıtlı kaynaklarla çalışan KOBİ’lerimizin işlerini büyütmelerini ve daha fazla müşteriye ulaşmalarını kolaylaştırıyoruz” dedi.

Tüm Avrupa’ya ihracat fırsatı

Karadoğan, e-ihracatla işlerini büyütmek isteyen KOBİ’ler için fırsat sunan Amazon Avrupa Lojistik Ağı ile ilgili de bilgiler verdi. “Amazon’un Avrupa’daki mağazaları aracılığıyla Avrupa'ya ihracat yapmak isteyen satış ortakları için sunduğu bir hizmet olarak öne çıkan Amazon Avrupa Lojistik Ağı sayesinde, Amazon Avrupa mağazalarından birinde hesabı olan ve Amazon Lojistik hizmetlerinden faydalanan satış ortakları, bir Avrupa ülkesindeki Amazon lojistik merkezinde depoladığı ürün envanterinden diğer Avrupa ülkelerindeki Amazon müşterilerinin siparişleri için de gönderim sağlayabiliyorlar” diyenKaradoğan, 40’ın üzerinde ifa merkezi ve 100’ün üzerinde teslimat istasyonundan oluşan bu geniş ağ sayesinde KOBİ’lerin ürünlerini 27 Avrupa ülkesindeki 340 milyon müşteriye hızlı ve güvenilir teslimatla ulaştırarak büyüme şansı elde edebileceklerinin altını çizdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.