Yemeksepeti inovasyona ve yapay zekâya yatırımlarını sürdürecek
Yemeksepeti, kullanıcı beklentileri doğrultusunda ürünlerini ve hizmet ağını genişleterek büyümeye devam ediyor.


Şirket, hızlı ve kusursuz hizmet vermek amacıyla makine öğrenimi, akıllı otomasyon ve yapay zekâ gibi en son teknolojilerle de desteklenen projeler geliştirmeyi hedefliyor.
Ürünlerini ve hizmet ağını her geçen gün genişleten Yemeksepeti; İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde büyümenin yanı sıra Anadolu’da da hızla büyüyor. Hızlı ticarete evrilen iş modeli dahilinde hizmet yelpazelerini genişlettiklerini dile getiren Yemeksepeti CSO’su Sertaç Şener, “2019 yılında hayata geçirdiğimiz hızlı market alışverişi hizmetimiz YemeksepetiBanabi bunun ilk adımıydı. Şimdi de yeni hizmetimiz Yemeksepeti Mahalle ile hem mahalle esnafının dijitalleşmesine katkıda bulunuyoruz hem de kullanıcılarımızın kendi mahalle esnaflarından bildiği, beğendiği ve istediği ürünleri dakikalar içinde kapılarına ulaştırıyoruz.Yemeksepeti olarak ‘Aklındaysa Kapında’ sloganımızla son trendleri takip etmeye ve kullanıcı beklentileri doğrultusunda büyüyerek sektöre yön vermeye devam edeceğiz” diyor.
Tüm dünyaya hizmet ve altyapı sunacak
Yemeksepeti olarak 2022 yılı içinana stratejilerinin, mevcut dinamikler ve kullanıcı beklentileri doğrultusunda hizmetlerini genişletmek olacağını kaydeden Şener,“Bu kapsamda hızlı ticaret dediğimiz, kullanıcılarımızın günlük tüm ihtiyaçlarına dakikalar içinde ulaşmalarına olanak sağladığımız öncü konumumuzu sürdürerek, kullanıcılarımıza bu alanda alabilecekleri en iyi hizmeti sunabilmeyi amaçlıyoruz. Bu yıl ana yatırım alanlarımızdan diğeri Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’miz olacak. Bu merkezde geliştireceğimiz yazılımlar ve teknoloji altyapısı Delivery Hero’nun faaliyet gösterdiği 40 farklı ülkenin operasyonlarını besleyecek. Berlin ve Singapur’da bulunan teknoloji merkezleri gibi tüm dünyaya hizmet ve altyapı sunacağız” diyor. Şener, daha iyi, hızlı ve kusursuz hizmet vermek için makine öğrenimi, akıllı otomasyon ve yapay zekâ gibi en son teknolojilerle de desteklenen projeler geliştireceklerini açıklıyor.
Restoranlara işlerini büyütme imkânı sundu
Yemeksepeti’nin çalışanıyla, iş ortaklarıyla ve kullanıcılarıyla kocaman bir ekosistem olduğunu belirten Şener, şirketin yarattığı en büyük farkın iş ortağı restoran ve esnafa işlerini büyütmek için dijital ortamda sağladığı fırsatlar olduğunu aktarıyor. Şirket olarak, 2020 yılından bu yana 50 binin üzerinde restoranın dijitalleşmesine destek oldukları bilgisini veren Şener, “Bu restoranlar, bu destek sayesinde pandemi ile artan online paket servis sektörünün bir parçası olup işlerini devam ettirebildiler. Hatta bir kısmı işlerini büyütme fırsatı buldu. Binlerce yeni restoranın sisteme dahil olduğu bu süreçte restoranlar, sipariş sayılarını geçen yıla oranla yüzde 35 cirolarını ise yüzde 67 artırdı.Bu restoranların yüzde 82’sinin mahalle restoranlarından oluşması Yemeksepeti’nin bu dönemde KOBİ’lere ve yerel ekonomiye katkısının en önemli göstergesi” diyor.
Kişiselleştirilmiş alışveriş alanında çalışmalar yapıyor
Sektörün geleceğiyle ilgili öngörülerini paylaşan Şener, hız ve güvenilirlik odağında h-ticaretin ana trendlerden biri olacağını söylüyor. “Bununla birlikte yapay zekâ, makine öğrenimi ve metaverse başta olmak üzere pek çok yeni ve akıllı teknoloji hayatımıza girecek.Farklı platformlardan yemek siparişi verme veya online alışveriş yapma trendinin gelecek yıllarda daha da yükseleceği ve giyilebilir teknolojiler ile birleşerek hayatımızda daha çok yer edeceğini öngörebiliriz” diyen Şener, ayrıca Web 3.0’ın hayata merkeziyetsiz ve eşten eşe, blockchaine benzer bir yapıyla girmeye hazırlandığını aktarıyor ve sözlerini şöyle tamamlıyor: “Semantik web olarak da adlandırdığımız Web 3.0, internetin bir sonraki aşaması ve Web 2.0’dan temel farkı, kontrolün insandan yazılımlara geçmiş olması. Biz de uzun zamandır üstlendiğimiz sektör liderliği ile pazara yön verecek uygulamaları hızla hayata geçirmeye odaklanıyoruz. Bu kapsamda Web 3.0 ile değişen yeni dünyada, kullanıcılarımıza sipariş edecekleri ürünlerde arttırılmış gerçeklik deneyimleri, üye restoranlarımızın sanki yerindeymiş gibi deneyimleyebilecekleri geliştirmeler, kişiselleştirilmiş menü mühendisliği ve restoranlarda kripto ödeme yöntemlerinin kullanılması gibi öngörüler üzerinde çalışmayı hedefliyoruz.”