WittyCommerce Hedef Büyüttü

E-ticaret alanında hı

WittyCommerce Hedef Büyüttü
03 Ocak 2017 Salı 13:08

E-ticaret alanında hızlı, güvenli ve stabil çözümler sunan WittyCommerce, 2016 yılında yüzde 330 oranında büyüdü. Son dönemde gerçekleştirdiği stratejik iş ortaklıkları ile gücüne güç katan firma, 2017 büyüme hedefini ise yüzde 150 olarak açıkladı. Türkiye’de hepsiburada.com, e-bebek.com, Joker ve Trendyol gibi perakende, ulaştırma ve sigorta endüstrilerinde başarılı birçok projeye imza atan WittyCommerce, yurtdışı pazarlara odaklanma kararı aldı. Özellikle Avrupa ve Asya ülkelerinden gelen talep doğrultusunda yeni bir yapılanma içerisine giren firma, 2017’de bir yurtdışı ofisini hizmete açacak. 


“WittyCommerce için fırsatlar, dijitalleşme çağına ayak uydurmaya çalışan şirketlerin atacağı adımlar ile doğrudan ilişkili. Firma olarak sadece en iyi bildiğimiz alanda, online ticaret başlığı altında, uçtan uca servisler sunuyoruz. İş ortaklarımıza hizmet verirken sadece talep edilenleri yerine getirmenin ötesinde, öncelikle bu taleplerin gerçek anlamda şirketin herhangi bir sürecine ya da kullanıcılarına bir değer katıp katmayacağını analiz edip tartışıyoruz. Sonrasında benzer taleplerin daha önceki denemelerde nasıl sonuçlandığına dair bilgilendirme yaparak, dünyadaki örneklerinden nasıl faydalanabileceğimize dokunarak, talebin veri ile beslenmesinin yolunu açarak ve gerektiği durumlarda çoğunlukla alternatifler sunarak en doğru çözümü sunma şeklinde yol alıyoruz. Bugüne kadar bu yaklaşımımız tüm müşterilerimizden olumlu geri dönüşler aldı. Başarımızı bu iş anlayışına bağlıyoruz” diyen WittyCommerce Yönetici Ortağı Aytek Ekici konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Önümüzdeki yıllarda online kullanıcıların istediği ürünleri veya hizmetleri istedikleri yerden istedikleri zamanda alabilmesi daha yaygın bir beklenti haline gelecek ve bizde servislerimizi, ekiplerimizi ve bilgi birikimimizi bu doğrultuda hazırlıyoruz” diyen Ekici, e-ticaret dünyasında yeni trendleri ise şu şekilde özetledi:


 Alışverişi tetikleyen en büyük etken, anlık tatmin olarak öne çıkacak. Ses ara yüzünün yükselişi, akıllı hale gelmiş bot’ların devreye girmesi ve yapay zekânın kullanılması, e-ticaret için yepyeni bir dönemin geleceğine işaret ediyor. İnternet bağlantılı cihazların nesnelerin interneti ile yaygınlaşması, sensörlerle donatılmış daha fazla dijitale dönüşmüş bir dünyada yaşayacağımız anlamına geliyor.


E-ticarette önümüzdeki yıllarda tam olarak hayata geçeceği öngörülen ancak şimdiden gündemde olan ve takip edilen önemli başlıklardan biri kişiselleştirilmiş deneyim olacak. Yakın dönemde gördüğümüz gibi artık Drone’lar bir teslimat aracı olarak yorumlanmaya ve bu amaçla ticari olarak kullanılmaya başlandı.


Bunlarla beraber yapay zekânın sektördeki uygulamalarında yüksek oranda artış bekliyoruz. Tüm kanal ve cihazlardan ölçümleme - ilişkilendirme modelleri önem kazanacak. 


2020 yılında dünya çapında 4 trilyon dolarlık bir ekonomi yaratması beklenen e-ticaret için teknoloji yatırımlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Aytek Ekici “Şu anda daha çok ödeme, teslimat veya reklam alanlarına odaklanan e-ticaret sektörü, çok yakında filmlerde gördüğümüz çağın kapısını aralamak üzere. Drone ile teslimat belkide bunlardan biri olacak. Dünyadaki kargo ve e-ticaret şirketlerinin planları arasında farklı ve engelsiz teslimat seçenekleri var. Türkiye’ deki şirketler de bu konudaki hazırlıklarına tam gaz devam ediyor.


Müşteri hizmetlerinde yaşanan yavaşlıklar, aksaklıklar ya da hataların önüne geçmek, veriye dayalı geri dönüşleri artırmak için, insan etkileşimini azaltarak botlar aracılığı ile hızlı ve akıllı yanıt sistemlerinin gelişeceğini düşünüyoruz. 


Tüm hayatımızı sarmalayan dijitalleşmeden bir şekilde faydalanırken bir yandan da insan kaynağı ve toplum yaşamı açısından üniversitelerin ve sanayi kuruluşlarının da devlet stratejileri ile birlikte sadece bir diploma sağlamanın ya da yorumlamanın ötesinde; insanı geleceğe hazırlaması, doğru mesleklere yönlendirmesi, dijitalleşen çağa uygun yöntemler belirlemesi ve desteklemesi gerekiyor. 


Türkiye’de e ticaret sektörü de değerlendiren Ekici sözlerini şöyle noktaladı: 


KOBİ’ler sektörün itici gücü olacak 


2015 yılında 24.7 milyar liralık bir ekonomi yaratan Türkiye’deki e-ticaret sektörü, 2016 yılını yaklaşık 35 milyar lira ile kapatacağı tahmin ediliyor. Toplam perakende gelirlerinden sadece yüzde 2 pay alan e-ticaret sektörünün 2017 yılı ile beraber artacak ivme ile 2020’de yüzde 5’i yakalaması hedeflenirken, toplam cironun ise 2017’de 50 milyar TL ye, 2020’de ise 100 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. 


Dünyada ise 2 trilyon dolar ciroya yaklaşan e-ticaret sektörü, geçtiğimiz yıl yüzde 10’a yakın büyüme elde etti. 2018’de 2.9 trilyon dolara ulaşması beklenen e-ticaret hacminin, 2020’de 4 trilyon doları aşması bekleniyor. 


Bu gelişmeler ışığında biz de hedef büyüttük. Daha alacak çok yolumuz olduğunu düşünüyoruz. 2017’de özellikle KOBİ’lerin e-ticaret yatırımlarını artıracağını ve itici güç olacağını öngörüyoruz.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.