Taşıt tanıma sisteminde son teknoloji: Kadomatik
Kadoil, son teknoloji ile taşıt tanıma sistemi Kadomatik’i geliştirdi. Kadomatik ile şirket filo araçlarının yakıt alım yer ve zamanlaması, ürün seçimi, kilometre ve litre kontrollerinin yapılması kolaylaşıyor.

Kadomatik ile şirketlere maksimum tasarruf, maksimum kontrol ve maksimum kolaylık avantajları sağlanıyor.
Türkiye genelinde 600’ü aşan bayiliği ile hizmet veren Kadoil, gelişen yeni teknoloji ve değişen sektör ihtiyaçlarını sunduğu bütün hizmet alanlarında ön planda tutuyor. Şirket filolarına özel geliştirdiği taşıt tanıma sistemi Kadomatik ile her yıl büyüyen pazarda gücünü hissettiren Kadoil; müşterilerine üstün hizmet sunmayı hedefleyen taşıt tanıma sistemi Kadomatik ile filoların akaryakıt alımlarında kontrolünü kolaylaştırırken, işletmelerin yakıt harcamalarını da doğru planlamasına yardımcı oluyor. Kadomatik’in, herhangi bir Kadoil istasyonundan temin edilerek araca monte edilebilen ve o araca ait bilgileri içeren bir ünite aracılığıyla, yakıt alışverişi, ödemesi ve muhasebeleştirilmesine büyük kolaylıklar getiren bir taşıt tanıma sistemi olduğunu dile getiren Kadoil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çifçi, “Akaryakıt dolumu anında çalışmaya başlayan sistem, araca akaryakıt ikmalini ve ödeme yapılmasını pratikleştirerek hız kazandırıyor. Kilometre ve litre takibini kolaylaştırarak akaryakıt giderleri üzerinde tam ve detaylı bir kontrol sağlanıp, olabilecek kayıpların engellenmesine yardımcı oluyor” diyor.
İstasyonlarda Kadomatik kullanımı
Kadomatik’in, kart, dolum takip sistemi ve taşıt kimlik ünitesi olmak üzere üç şekilde çalışabildiğini belirten Çifçi, Kadomatik kullanımı ile ilgili şu bilgileri veriyor: “Araç istasyona geldiğinde aracın bilgilerinin yüklü olduğu ünite, akaryakıt dolum anında pompa ile haberleşerek araç bilgilerini Kadoil otomasyon sistemine aktarıyor. Kadomatik’e sahip Kadoil istasyonlarında pompa tabancasının, taşıtın deposuna yerleştirilmesi ile haberleşme gerçekleşiyor. Taşıta ait bilgiler taşıt kimlik ünitesi ve depo anteni vasıtasıyla, istasyon kontrol ünitesine aktarılıyor. İstasyon kontrol ünitesinden onay alınca, pompa dolum yapmaya başlıyor. Dolum sonunda, doluma ait, litre, birim fiyat, ürün cinsi, tarih, saat, taşıt plakası, kilometre gibi bilgiler istasyon kontrol ünitesi hafızasına alınıyor. Tüm bu bilgileri içeren bir dolum fişi otomatik olarak yazıcı tarafından basılarak bilgi için sürücüye verilirken, aynı bilgiler iletişim hattı vasıtası ile gerçek zamanlı olarak merkezi bilgi toplama bilgisayarına da gönderiliyor.”
Otomatik ödeme kolaylığı
Müşterilerin kendileri için tanımlanan kullanıcı şifreleriyle araçlarının yakıt alımlarını online olarak 7 gün 24 saat anında takip edebilmesinin mümkün olduğunu ifade eden Çifçi, “Kadomatik ile aynı araç takip sistemlerinde olduğu gibi araç hareketleri ve yakıt alımları da internet üzerinden online bir şekilde izlenebilir, kontrol edilebilir. Faturalama toplu olarak belirli dönemlerde yapıldığı için Kadomatik kullanan şirketlerin muhasebe işlemleri eksiksiz ve sorunsuz şekilde giderilebiliyor. Kadoil anlaşması olan bankalarda Kadomatik için açtırılacak bir DBS’li kredili hesapla tüm ödemeler otomatik olarak yapılabiliyor” diyor.
Giderler kontrol altında
Kadomatik’in, şirket filo araç ihtiyaçlarına uygun olarak üretildiğini kaydeden Çifçi, bu sistem sayesinde şirketlerin giderlerinde ciddi düşüşler tespit edildiğini aktarıyor. Çifçi, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Kadomatik kullanan şirketlerin giderleri kolay bir şekilde kontrol altında tutulmakla birlikte, iş yükü de ciddi oranda azalıyor. Kadomatik ile araç ve dönem bazında yakıt tüketim kontrolü sağladığı gibi araca eksik ürün verilmesi de engelleniyor.”