“Sanayicilerin rekabet gücü artıyor”

Bir açık ağ destekleme kuruluşu olan CLPA; Sanayi 4.0’a uyumlu, dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketlere kapsamlı hizmetler sunuyor.

“Sanayicilerin rekabet gücü artıyor”
kobiaktuel
kobiaktuel
03 Ekim 2020 Cumartesi 21:12

Bir açık ağ destekleme kuruluşu olan CLPA; Sanayi 4.0’a uyumlu, dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketlere kapsamlı hizmetler sunuyor. CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, sağladıkları çözümlerin işletmeler için avantajlarını ve şirketin hedeflerini anlatıyor.

CLPA hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Merkezi Japonya'da bulunan ve 2000 yılında kurulmuş olan CLPA (CC-Link Partner Association), bir açık ağ destekleme kuruluşu. Endüstriyel haberleşme ve kontrol teknolojisi olan CC-Link’i (Control & Communication Link) dünya genelinde yaygınlaştırmayı hedefleyen CLPA, CC-Link uyumlu ürünler geliştirme konusunda ürün sağlayıcılara destek sunmaktan CC-Link kullanıcıları için fabrika otomasyonu sistem kurulumuna yönelik danışmanlık sağlamaya kadar çok çeşitli hizmetler veriyor.

CLPA’ya üye olmak firmalara nasıl bir katkı sağlıyor?

CLPA üyeleri, hiçbir ücret ödemeden CC-Link ile ilgili en güncel teknolojik bilgilere erişebiliyorlar. CC-Link, Asya’da birçok kilit sektörde fiili bir standart. Dolayısıyla Avrupa, Amerika veya başka bölgelerde faaliyet gösteren şirketler, Asya'da faaliyete geçmeyi düşündüklerinde CC-Link teknolojisi sayesinde ciddi avantajlar sağlayabiliyorlar. Önemli Avrupalı CC-Link partnerleri tarafından desteklenen Asya'ya Geçit Kapısı Programı, üreticilerin CC-Link’in Asya’daki konumundan ve gücünden yararlanarak bu pazardaki işlerini büyütmeleri amacıyla tasarlandı. Başta Asya’ya açılmak ya da bu pazardaki işlerini büyütmek isteyenler olmak üzere Sanayi 4.0’a uyumlu dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketler, detaylı bilgi almak için CLPA Türkiye temsilciliğiyle iletişime geçebilirler.

Endüstriyel haberleşme ve kontrol teknolojileri giderek daha önemli hâle geliyor. Bu bağlamda, CLPA olarak işletmelere ne gibi faydalar sağlıyorsunuz?

Dijital fabrikalarda pek çok veri, çok sayıda cihaz tarafından gerçek zamanlı olarak oluşturularak süreçlerin şeffaf bir şekilde görüntülenmesini sağlamak üzere paylaşılıyor. Bu sürecin başarısında endüstriyel haberleşme sistemlerinin bant genişliği önemli bir paya sahip. CLPA’nın en yeni teknolojisi olarak bu noktada devreye giren CC-Link IE TSN, Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı olarak öne çıkıyor. Saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden 10 kata kadar daha hızlı olan bu yeni nesil teknoloji sayesinde, Sanayi 4.0’ın gereklerini yerine getirmek çok büyük ölçüde kolaylaşıyor ve sanayicilerin rekabet gücü artıyor.

Covid-19 salgınını KOBİ’ler nasıl yönetmeli?

Pandemi süreci ile birlikte KOBİ’lerin dijitalleşmesi konusu daha da aciliyet kazandı. KOBİ’lerin zaman kaybetmeden üretim süreçlerinde esnek ve akıllı fabrika sistemlerini kurmaları, seri üretim yerine tüketicilerin kişiselleştirilmiş üretim taleplerine cevap verecek şekilde stratejilerini oluşturmaları gerekiyor. Dijital ve akıllı fabrikalar, haberleşme sistemleri sayesinde küresel salgınlar ya da farklı nedenlerle tesise uzaktan erişim sağlamanın zorunlu olduğu durumlarda da üretimin kesintisiz devamına imkân tanıyorlar. Bu noktada ise devreye çok hızlı iletişim ve kontrol imkânı sağlayan endüstriyel haberleşme sistemleri giriyor. CLPA olarak, KOBİ’lerin endüstriyel haberleşme teknolojilerine yatırım yaparak şirketlerini hızla yeni dünya düzenine adapte etme yolunda stratejik planlarını yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bunlara ek olarak uzun yıllardır kamu tarafından desteklenerek bugünkü gelişim seviyesine ulaşan KOBİ yapılanmalarının korunmasının ve büyük işletmelerin Sanayi 4.0’a adaptasyonu konusunda planlanan çalışmalara KOBİ’lerin de eklenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.