Intel® işlemciler ile güçlendirilmiş Lenovo ThinkAgile MX serisi, kurumların her türlü ihtiyacına ve beklentisine uyum sağlayacak ideal hiper bütünleşik alt yapı çözümleri ortaya koyuyor.
Lenovo ISG Türkiye, şirketlerin eskiyen altyapılarını modernize etmek için hibrit bilgi system altyapısı kullanmalarına imkan sunmayı hedefliyor. Bunun için de Azure Stack HCI çözüm konseptiyle Lenovo’nun rakiplerine nazaran üst seviye güvenilirlik ve stabiliteye sahip sertifikalı sunucular üzerinde donanım, yazılım, merkezi güncelleme özelliklerini MS Admin Center üzerinden merkezi yönetim sağlıyor ve Windows Server 2019 Datacenter Edition’daki Storage Spaces Direct teknolojisinden yararlanıyor.
ThinkAgile MX ürünleri ile anahtar teslim hizmet
Azure Stack HCI, Microsoft’un kullandıkça öde tabanlı Azure hizmeti olarak sunulan hiper birleşik çözümü yani bir altyapı host bilgisayar işletim sistemidir.
Şirketlerin bilişim alt yapı ihtiyaçları kapsamında ise Lenovo’nun Intel® ile güçlendirilmiş ThinkAgile MX Sertifikalı Sunucuları ve Entegre Çözümleri (Appliance) üzerinde sanal (Windows Server / Linux) makineler çalıştırabiliyor ve maliyetli harici depolama sistemleri ihtiyacı ortadan kaldırılarak MS Azure’a kolayca bağlanılabiliyor. Çözüm aynı zamanda şirketlerini ihtiyaçlarına istinaden basit, düşük maliyetli iki sunucudan oluşan bir çözümden ve 16 sunucudan oluşan güçlü bir çözüm kümesine kadar büyüyebilen ölçeklenebilir bir yapıya sahip.
Lenovo’nun Intel® ile güçlendirilmiş ThinkAgile MX Sertifikalı Sunucuları ve Entegre Çözümleri (Appliance) ayrıca Azure Stack HCI çözüm konseptini MS yazılım ve etkin Lenovo Çözüm Destek ve Azure entegrasyon kurulum paketiyle anahtar teslim olarak sunuluyor.
İşbirliğinin Türkiye’de teknoloji sektörüne sağlayacağı katkılardan bahseden Lenovo ISG Türkiye Genel Müdürü Burç San, Lenovo’nun Microsoft için özel geliştirilmiş Azure Stack HCI Çözümleri sayesinde sorunsuz Azure entegrasyonu ile önceden test edilmiş-yapılandırılmış anahtar teslim alt yapı çözümleri sunabildiklerini belirterek şunları söyledi: “Bu çözümler üzerinde şirketlerin esnek hibrit bilişim alt yapıları, bulut entegrasyonu ile daha kolay bir şekilde ve dünyanın her yerinden kaynak yönetebilme esnekliğiyle keşfedilebilecek ve izlenebilecek. Yeni dünyanın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde çalışan hibrit bilgi işlem merkezlerini oluşturmayı amaçlıyoruz. Müşterilerimize yeni bir çözüm önerisi sunarak alt yapı çözümlerimizi genişletmekten mutluyuz.”
Lenovo ISG Türkiye, 2022 yılınırekorkarlılıklakapattı, 2023’te de hızkesmedi
2022 yılı büyüme ile geçiren Lenovo ISG Türkiye, dünyadaki ilk SAP TruScale (yönetilebilir hizmetler) projesine Türkiye’de imza atmanın haklı gururunu yaşıyor. 2022 yılı bu projenin özellikle finans sektöründe yaygınlaştığı yıl olarak kayıtlara geçmişti. Bunun yanında, SMB’de (KOBİ) çift haneli büyüme sağlayan Lenovo ISG Türkiye, Run Rate olarak adlandırdıkları 1000-100 bin dolar arası projelerinde yeni müşterilere de erişti.
Lenovo Alt yapı Çözümler Grubu (ISG) rekor düzeyde ciro ve rekor kârlılıkla bu yıl çığır açan performansını sürdürüyor. 2025 yılına kadar sunucu pazarının tek başına 134 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bulut Hizmeti Sağlayıcı ve İşletme/KOBİ segmentlerinin ikisi de pazartahminlerinin ötesinde büyüme kaydetti. Önceki yılına aynı dönemine kıyasla Uç Nokta Bilişim cirosu neredeyse dört katına çıkarken “depolama çözümleri” iki kattan fazla büyüme sağladı. Böylece her iki segmentte de rekor büyüme görüldü. ISG, geniş kapsamlı alt yapısını geliştirmeye ve özellikle Uç Nokta ve Hizmetler olmak üzere inovasyona yatırım yapmaya devam ediyor.
Lenovo ISG Türkiye grubu 2023 hedeflerine başarıyla ulaşmak üzere
Bu yıl da karlılığı koruyarak büyüme hedefine devam etmek isteyen Lenovo ISG, dikeyde telco’da mutlak yer edinmeyi, finans sektörü müşterilerini artırmayı, reel sektörde de yaygınlaşmayı hedefledi. SAP TruScale projelerine yenilerini ekleyen şirket, yıl sonu itibariyle SMB’de (KOBİ) çift haneli büyümeyi amaçlıyor. Yatayda ise HPC (High Performance Computing), Software Defined ve EDGE (uçbilişim) ana hedef çözümleri arasında yer alıyor. Lenovo globalde de büyümesini sürdürürken, üç yıl içinde Ar-Ge yatırımlarını iki katına çıkarıp geçtiğimiz yıla göre %43 artışla 2 milyar dolara ulaştırdı. Bunun yanında, Lenovo, ilk şirket içi üretim tesisini Macaristan’ın Ullo şehrinde açarak, gerçekleştirdiği yatırımla uluslararası üretim operasyonlarının kapsamını genişletti. Ullo fabrikası, tedarik zinciri yönetiminin zorlaştığı günümüzde ‘Dünya 2021 En Başarılı Tedarik Zinciri Sıralaması’nda 9. Olan Lenovo’yu bir adım daha öne çıkaracak. Türkiye’deki müşterilerine çok daha hızlı üretim ve teslimat avantajı sağlayacakları bu tesis sadece bir fabrika değil, aynı zamanda müşterilerin ziyaretine açık bir Ar-Ge ve İnovasyon merkezi olarak işleyecek.