iyzico, kadın girişimci ekosistemini büyütmeye odaklandı

iyzico Kadın Girişimci Destek Programı, Türkiye’deki kadın girişimci ekosistemine değer katmaya devam ediyor. Program kapsamındaki üye iş yerleri15 bin yeni müşteriye ulaşırken, 2 milyon TL’ye yakın işlem tutarı elde ettiler.

iyzico, kadın girişimci ekosistemini büyütmeye odaklandı
kobiaktuel
kobiaktuel
06 Nisan 2022 Çarşamba 02:42

İnternetten alışveriş deneyimini hem alıcılar hem de satıcılar için kolaylaştıran iyzico, Kadın Girişimci Destek Programı ile Türkiye’deki kadın girişimci ekosisteminin büyütmeyi hedefliyor. 2021 yılının ikinci yarısında başlayan program kapsamında 150 kadın girişimciye finanstan eğitime, pazarlama ve tanıtımdan özel indirimlere kadar birçok avantaj sunuluyor. Programa dahil olan kadın girişimciler, 6 ay gibi kısa bir süre içinde işlem adedinde yüzde 43, işlem hacmindeyse yüzde 15 oranında bir artış sağladılar.6 bin 300 işlem 0 komisyonla geçerken, program kapsamındaki üye işyerleri, 15 bin müşteriye ulaşarak, 2 milyon TL’ye yakın işlem tutarı elde ettiler.

“Kadınların küresel ekonomiye katkısı 3 trilyon dolar”

Kadın girişimcilerle ilgili küreselölçekteki bilgileri paylaşan iyzico CEO’su Barbaros Özbuğutu, küresel olarak her üç küçük, orta ve büyük işletmeden sadece birinin kadınlara ait olduğunu belirtti ve“Henüz istenilen seviyede olmasa da gelişmekte olan ülkelerde kadın girişimciliğinde artış yaşanıyor. En az bir kadın girişimcinin olduğu küçük ve orta ölçekli işletme sayısı 8-10 milyon civarında. Tüm bu tabloda, kadınlar küresel ekonomiye 3 trilyon dolar katkı sağlıyor” dedi.Kadınların işletme sahipliğine katılımının, ülkelerin gelir düzeyiyle de pozitif bir ilişki içinde olduğuna dikkat çeken Özbuğutu, düşük gelirli ülkelerde, her dört işletmeden sadece birinde kadın sahibi varken, bu oranın orta ve yüksek gelirli ülkelerde sırasıyla yüzde 36 ve 37 olduğunu aktardı.

“Daha fazla kadın girişimciye ihtiyaç var”

Özbuğutu, rakamların her ne kadar kadın girişimcilerin sayısının dünyada arttığını gösterse de kadınların hala işlerini büyütürken yeteneklerini sınırlayan, zaman, insani, fiziksel ve sosyal kısıtlamalarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Daha fazla kadın girişimciye ihtiyacınolduğunu belirten Özbuğutu, “Kadın girişimcilerin karşılaştıkları ihtiyaç ve kısıtlamaların, onların fikirlerini hayata geçirme ve işlerini büyütme noktasında önlerinde bir engel olmaması ve finansal erişimlerini artırabilmek için proje ortaklarımızla birlikte iyzico Kadın Girişimci Destek Programı’nı hayata geçirdik. Her koşulda üretim yapmak için mücadele eden kadınlara destek vermek, kadın girişimcilerin gücünü iyiden iyiye artırmak için her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“Kadınların finansal sistemin içinde yer almasına katkı sağlıyoruz"

iyzico’nun içinde bulunduğu topluma karşı sorumluluğunun farkında olan bir kurum olduğunu belirten iyzicoCHRO’su Burcu Çilingir,  bu vizyon doğrultusunda kadınları desteklemek için neler yapabileceklerine odaklandıklarını söyledi.Teknoloji sektöründeki erkek egemenliğine dikkat çeken Çilingir, “Büyük bir gururla söylüyorum ki, 200 kişilik kadromuzun yüzde 45’inde kadın çalışanlara yer vererek sektördeki en yüksek kadın çalışan sayısına şirketlerden biri konumundayız. Sadece kendi bünyemizdeki insan kaynağına odaklanma kalmadık. Girişim ekosisteminde kadın girişimci sayısının artması için harekete geçmeye karar verdik ve proje ortaklarımızla birlikte iyzico Kadın Girişimci Destek Programı’nı hayata geçirdik. Henüz bir yıldan kısa sürede programın kadın girişimcilerimize sağladığı katma değer bize hem gurur veriyor hem de ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

iyzico Kadın Girişimci Destek Programı katılımcılarından Famhub Kurucusu Ege Akdemir, Hipokids Kurucusu Evren Büyük Kepkep, Kiklou Kurucusu Hande Aykun ve Oncowear Kurucusu Çağla Acar da markalarının hikayelerini anlattılar ve iyzico Kadın Girişimci Destek Programı’nın kendilerine faydalarından bahsettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.