İş Dünyasının Eğitim Üssü: BMI Business School Istanbul
Değişen teknoloji ve iş dünyasında artan rekabet sonucunda, üniversiteler ve özel sektör arasındaki mesafenin giderek açıldığı tartışılmaya başlanan bir durum.


Özellikle Türkiye’de, üniversite eğitiminin, özel sektörün nitelikli ve yetkinlik sahibi insan kaynakları beklentisini karşılamaktan uzak kaldığı sıklıkla tartışılıyor.
Günümüzde genç profesyoneller ve yöneticilerden, güncel iş dünyası gelişmelerini ve deneyimlerini odağına alan, böylelikle özel sektörün aradığı yetkinlikleri karşılayabilecek nitelikte gelişim fırsatı sağlayan sertifika ve eğitim programları aracılığı ile kendilerini geliştirmeleri ve uzmanlık kazanmaları bekleniyor.
İşte tam bu noktada, Business School (İş Okulu) konsepti devreye giriyor. Dünyada ve Avrupa’da oldukça prestijli örnekleri bulunan Business School’lar, özel sektörün beklenti ve ihtiyaçlarını yakından takip eden ve bu doğrultuda iş dünyasına yönelik eğitim ve gelişim programları sunmaya odaklanmış profesyonel kurumlar.
Business School hangi eğitimleri veriyor?
Üniversitelerin ve diğer akademik kurumların aksine, iş okulları; yönetim, finans, pazarlama, satış, İK, operasyon, dijitalleşme gibi iş fonksiyonu odaklı alanlarda, iş dünyasına ilişkin pratik bilgi temelli ve güncel yetkinliklere odaklanan eğitim programları hazırlıyorlar. Buna bağlı olarak, iş okullarının eğitmen kadroları da genellikle deneyimli iş dünyası profesyonelleri, yönetim danışmanları veya özel sektör odaklı çalışan akademisyenler ve araştırmacılardan oluşuyor. Türkiye’de İş Okulu konseptinin öncü kurumu
Business School (İş Okulu) yapılanması, özellikle Amerika ve Avrupa’da, dünyanın gelişmiş ekonomilerinde oldukça prestijli ve yaygın bir konsept. Hatta yönetici koltuklarına yükselmiş iş dünyası profesyonellerinin, neredeyse hepsinin özgeçmişinde Business School bünyesinde tamamlanmış bir yüksek lisans, sertifika veya eğitim programı görebilirsiniz. Türkiye’de ise iş okulu konseptin öncü ve lider kurumu BMI Business School Istanbul. Her ne kadar 2000’li yıllardan beri çeşitli üniversitelerin bünyesinde kurulan yönetim odaklı enstitüler ve eğitim merkezleri ile benzer bir konsept yakalanmaya çalışıldıysa da özel sektörü girişimli ‘ilk’ ve ‘tek’ kurum olma özelliği BMI’ı farklı bir noktaya koyuyor ve dünyadaki muadillerine benzer bir iş okulu konseptine yaklaştırıyor.
Kimleri hedefliyor?
BMI, iş dünyası profesyonelleri için özel olarak tasarlanmış, farklı kariyer basamaklarına ve uzmanlık alanlarına hitap eden eğitim ve sertifika programlarıyla; akademi ve iş dünyası arasında bir bağlantı noktası olarak konumlanarak Türkiye’nin lider iş okulu olmayı başarıyor. BMI, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden akademisyenler, sektörün tecrübeli yöneticileri, alanında uzman yönetim danışmanları ve iş dünyası deneyimli eğitmenler ile birlikte çalışarak, özel sektörün ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak eğitim ve gelişim programları düzenliyor. Ayrıca, London School of Economics (LSE), Paris Sorbonne Business School, Mannheim Business School gibi uluslararası saygın kuruluşların iş birliğiyle düzenlenen yönetici gelişim programları sayesinde, Türkiye ve Avrupa iş dünyası arasında bilgi, iletişim ve iş ağının gelişmesine de katkıda bulunuyor.
Dört kategoride eğitim hizmeti
2004 yılında kurulan BMI, bugüne kadar genel katılıma açık 750’nin üzerinde sertifika programını başarıyla tamamlayarak, 12 binin üzerinde mezun vermiş, böylelikle iş dünyası profesyonellerinin kariyer ve gelişimlerine önemli bir katkı sağlamış bir eğitim kurumu. Genel katılıma açık programların yanı sıra kurumların eğitim ve gelişim ihtiyaçlarına yönelik özel tasarlanmış çözümler de sağlayan BMI, bugüne kadar 700’ün üzerinde farklı kurum için özel tasarlanmış eğitim çözümleri sunarak başarısına katkıda bulunmuş durumda. Eğitim hizmetlerini; uzmanlık eğitimleri, yönetici eğitimleri, kurumsal eğitimler, konferans & zirveler olarak dört kategoride gruplandırmış olan BMI, farklı iş fonksiyonları ve deneyim seviyelerine yönelik özel olarak tasarlanmış eğitim ve sertifika programları sunuyor.