Globelink Ünimar Çağdaş İnsan Kaynakları Anlayışı ile Büyüyor
Globelink Ünimar geliştirdiği insan kaynakları stratejileri ve uygulamalarını titizlikle sürdürüyor.


Globelink Ünimar İcra Kurulu Üyesi Levent Terzi, insan kaynaklarına vermiş oldukları önemi anlatarak, sorularımızı yanıtladı.
Globelink Ünimar olarak insan kaynakları faaliyetlerine değinir misiniz?
Globelink Ünimar olarak, insan kaynakları özelindeki faaliyetlerimizi büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Geçtiğimiz dönemde geliştirdiğimiz insan kaynakları stratejileriyle Great PlacetoWork sertifikası almaya hak kazanmıştık. Ancak bu başarıyla yetinmeden yeni stratejiler geliştirmeyi sürdürüyoruz. Günümüz dünyasında bireyleri, şirketleri ve toplumları ileriye taşıyacak en önemli unsurların başında insan kaynağının yönetimi geliyor. İnsan kaynakları faaliyetlerinde de iletişim kanallarını ve süreçlerini bir uyum içerisinde yönetmek gerekiyor. Özellikle Z Kuşağı gelişen yeni iletişim teknolojilerine ve dijitalleşme çalışmalarına kolay bir şekilde adapte olabiliyor. Bizler de İnsan Kaynakları politikalarımız kapsamında dünyadaki gelişmeleri takip ederek genç yetenekleri sektöre kazandırmayı hedefliyoruz. Geldiğimiz noktada bir şirket geleceğin dünyasında yer almak istiyorsa, insan kaynakları çalışmalarına verdiği önemi de artırması gerekiyor.
Son yıllarda dijitalleşmenin ön plana çıkması insan kaynaklarında da etkili bu konuda ne gibi çalışmalarınız var?
Sadece lojistik sektöründe değil birçok farklı sektörde dijitalleşme çalışmalarına verilen önem giderek artıyor. İletişim bilimciler yeni kuşağı dijital yerliler olarak isimlendiriyor. Yeni kuşak henüz çok genç yaşlardan itibaren birtakım dijital araçlar ve uygulamalarla karşılaştı. Bu sebeple dijital dünyaya entegrasyon noktasında da oldukça başarılılar. Özellikle pandemi sonrası dönemde online çalışma ve dijitale entegrasyon önemli bir ivme yakaladı. Dijitalleşme süreci insan kaynakları çalışmalarına çok büyük katkı sağlıyor. Biz de bu kapsamda insan kaynakları uygulamalarımızı, IT altyapımızı ve bilişim sistemlerimizi çağın gerekliliklerine uygun olarak geliştirmeye devam ediyoruz. İnsan Kaynakları yönetimi düşünüldüğünde kurum içi iletişimde iletişim teknolojilerinin sunduğu nimetlerden faydalanmak etkili iletişimin anahtar unsurları arasında yer alıyor. Bu noktada 2018 yılında devreye aldığımız Ünimar Akademi’yi önemli projelerimiz arasında gösterebiliriz. Ünimar Akademi’yi sadece bir öğrenme bir portalı değil, aynı zamanda şirket içi iletişimin de sağlandığı bir yapı olarak kurguladık. Aynı zamanda dijitalleşen oryantasyon uygulamalarımızı ve tüm insan kaynakları süreçlerini dijital olarak yönettiğimiz projemizi de örnek olarak gösterebiliriz.
Markanız Atlas Lojistik Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü kazandı. Başarılı çalışmalarınızın ödülle taçlandırılması konusunda neler söylemek istersiniz?
Öncelikle UniqueSteps projesinin geliştirilmesine katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Atlas Lojistik Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nün sahibi olduğumuz için de oldukça mutluyuz. UniqueSteps projesiyle nitelikli gençlerin lojistik sektörüne kazandırılması için yola çıkmıştık. Özellikle ekosistemin devamlılığı için genç yeteneklerin sektöre entegre edilmesinin büyük bir önem taşıdığına inanıyoruz. Bizler bu kapsamda geliştirdiğimiz proje ile değerlendirme, mülakat ve görüşme süreçlerini başarıyla tamamlayan 23 adayla çalışmaya başladık. Bu 23 adayın yüzde 65’inin kadın olması da ayrıca mutluluk verici. 600’ü aşkın başvuru aldığımız bu süreçte çok güzel geri dönüşler aldık. Bu geri dönüşlerden aldığımız notlarla da lojistik sektöründe yeni adımlar atmaya devam edeceğiz.
İnsan Kaynakları kapsamında bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?
Global ölçekte lojistik sektöründe yaşanan gelişmeler doğrultusunda İnsan Kaynakları süreçlerimizi güncellenmeye devam ediyoruz. Öncelikle ekosistemin devamlılığı için nitelikli gençlerin istihdamı noktasında yeni adımlar atmayı sürdüreceğiz. GlobelinkÜnimar olarak kadromuzun yaklaşık yüzde 50’si kadın çalışanlarımızdan oluşuyor. Vizyonumuz, misyonumuz ve Great PlacetoWork sertifikasına sahip insan kaynakları politikalarımız çerçevesinde gençlerin istihdamına destek olmaya, çeşitliliği artırmaya ve toplumumuza fayda sağlamaya devam etmeyi hedefliyoruz.
Eklemek istedikleriniz var mı?
Bildiğiniz gibi Z Kuşağı’nı anlamak üzere birçok tartışma yürütülüyor. Bizler bu çalışmaları takip etmeye ve gençlerle aramızdaki bağı güçlendirmeye devam edeceğiz. Aktif olarak kadromuzun yaş ortalaması 32 ve çalışanlarımızın yüzde 17’si Z Kuşağı içerisinde yer alıyor. Sürdürülebilir bir gelecek için genç yeteneklerin önemli bir yer tuttuğuna inanıyoruz. Tecrübeli isimlerin tecrübelerini ve genç isimlerin enerjisini bir araya getirerek faaliyetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.