Eğitimlerimiz ile uzmanlaşmayı dinamik boyuta taşıyoruz

İstanbul Kent Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (KÜYEM), profesyonel iş yaşantısında tespit edilen ihtiyaçlara odaklanan eğitim programlarıyla uzmanlaşmayı daha dinamik bir boyuta taşıyor.

Eğitimlerimiz ile uzmanlaşmayı dinamik boyuta taşıyoruz
kobiaktuel
kobiaktuel
04 Şubat 2021 Perşembe 01:54

KÜYEM Müdürü Dr. Caner Yazıcıoğlu ve Finans Akademisi’nin eğitmen kadrosundan Prof. Dr. Öcal Usta, Dr. Beyhan İncekara ve Dr. Rahmi İncekara ile akademideki eğitim programlarını, bunların kapsamlarını ve katılımcılar için avantajlarını konuştuk.

KÜYEM’in Finans Akademisi’ndeki programlardan bahseder misiniz? 

Dr. Rahmi İncekara: Dış Ticaret ve E-Ticaret Uzmanlığı Eğitimi ile Türkiye’nin dış ticaret politikası ve gümrük tarifeleri, dış ticaret rejimi, gümrük kanunu ve kambiyo mevzuatı, sosyal medyanın ve internet sitelerinin uluslararası ticarette kullanımı, devlet yardımları ve teşvikler, dış ticarette tedarik zinciri, lojistik ve e-ticaret konularına ilişkin bilgi ve beceri kazandırıyoruz. Finansal karar almada temel alınabilecek bilgilerin verildiği Finansçı Olmayanlar İçin Finans Eğitimi; aynı zamanda finansal tabloların özünü anlamaya ve karar sürecinde nasıl kullanılabileceğine yönelik bir program. Sermaye Piyasası Kurulu, Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar için Lisanslama ve Sicil Tutmaya İlişkin Esaslar Hakkında Tebliği çerçevesinde yılın belli dönemlerinde sınavlar düzenliyor. SPK Temel Düzey Eğitimi ile katılımcıların aktif olarak bu sınavlara hazırlanmalarını sağlıyoruz.

İleri Finansal Yönetim Programı’nda, temel finans prensiplerinin, ulusal ve uluslararası piyasalarda vaka analizleriyle beraber uygulanmasını sağlıyoruz. Uluslararası ve ulusal düzeydeki binlerce şirket finansal raporlamalarını UFRS’ye göre yapıyor. UFRS kapsamında finansal raporlama yapan firma mali tablolarının hazırlanabilmesi ve hazırlanan bu tabloları yorumlama yeteneğinin kazandırılması UFRS Eğitim Programı’nın amacını oluşturuyor.

Eğitimlerde kullanılan yöntemler neler?

Dr. Beyhan İncekara: Finans Akademisi’nde verdiğimiz tüm eğitimlerde, teorik bilgilerin yanı sıra gerçek hayatta var olan pratik bilgilere de yer veriyoruz. Vaka çalışması gibi sektörün içinden örneklerle de eğitimlerimizi destekliyoruz. 

Finans Akademisi’nin katılımcı kitlesi kimlerden oluşuyor?

Dr. Beyhan İncekara: Henüz üniversite eğitimini sürdüren öğrencilerden firma yöneticilerine uzanan geniş bir kitlemiz var. UFRS eğitimimizden finans, finansal raporlama, bütçeleme, stratejik planlama ve yönetim, muhasebe, iç denetim, iç kontrol, risk yönetimi çalışanları ile bağımsız denetçiler, serbest muhasebeci ve mali müşavirler ile yeminli mali müşavirler yararlanıyor. Sermaye piyasalarında çalışanlar, üniversite mezunları ve üniversite öğrencileri SPK Temel Düzey Eğitim Programı’nın katılımcı kitlesini oluşturuyor. Finansçı olmayanlara özel hazırlanmış finans eğitimini, finans konusunda yeterli bilgi sahibi olmayan firma ortakları, yöneticiler, yönetim kurulu üyeleri, patronlar, şirket içinde yönetici adayları ve kendisini bu konuda geliştirmek isteyen herkes alabilir.

Dış Ticaret ve E-Ticaret eğitimimizi; işletmelerin ithalat ve ihracat departmanlarında çalışmayı hedefleyenler, öğrenciler, e-ticaret, dış ticaret ve gümrük müşavirlik firmalarındaki pozisyonlara başvurmayı planlayanlar, kendi işlerini uluslararası alana taşımak isteyen girişimciler tercih edebilirler. İleri Finansal Yönetim Eğitimi’ne ise banka ve banka dışı finansal kurumlarda çalışanlar, sermaye piyasası kurumlarında çalışanlar ve reel sektör firmalarının finans, muhasebe, risk yönetimi, hazine bölümlerinde çalışanlar katılıyorlar.

Finans Akademisi’nin katılımcıya sunduğu kazanımlar neler?

Prof. Dr. Öcal Usta: Katılımcılar, İstanbul Kent Üniversitesi KÜYEM çatısı altında faaliyet gösteren Finans Akademisi’nden alacakları eğitimin içeriğine bağlı olarak birçok kazanım sağlarlar. İşletme yöneticilerinin finansal kontrol işlevini sürdürebilmeleri doğrultusunda gerekli bilgileri oluşturan finansal bilgi sistemini, bu sistemin sağlıklı çalışmasını, bilgilerin geçerli ve güvenilir biçimde ilgililere nasıl raporlanacağını öğrenirler. Raporlama sistemleri konusunda, bilginin niteliğine göre; finansal raporlama, maliyet raporları, sorumluluk raporları ve kâr planlaması raporlama sistemleri hakkında bilgi sahibi olurlar.

Temel amacı işletme ile ilgili kişi ve kurumların bilgi gereksinimlerini karşılamak olan ve muhasebenin doğal uzantısı niteliğindeki finansal tablolardan oluşan finansal raporların, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ve finansal muhasebe standartlarına göre nasıl hazırlanacağı konusunda bilgi sahibi olurlar. Hiç finans eğitimi almamış ve finans konusunda temel bilgileri edinmek isteyenler finansal okuryazarlık konusunda farkındalık kazanırlar.

Katılımcılar neden KÜYEM’i seçmeliler?

Caner Yazıcıoğlu: KÜYEM, şehrin merkezinde, Taksim'deki eski Alman Hastanesi yerleşkesinde konuşlanmıştır. Üniversitenin akademik deneyimlerini, sektörün profesyonel tecrübeleriyle harmanlayarak, eğitim çıktılarını hazırlayan KÜYEM; profesyonel iş yaşantısında tespit edilen ihtiyaçlara odaklanan akademileriyle, uzmanlaşmayı daha dinamik bir boyuta taşıyor. Finans Akademisi’ndeki eğitimlerimizde, akademi ve sektör bileşenini kavramış eğiticilerle, bu donanımı çıktılarında barındıran programlar bulunuyor. Mevcut pandemi şartları gözeterek online eğitim modüllerimizi hazırladık ve tüm katılımcılarımıza en yüksek verimi sağlamayı hedef hâline getirdik.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.