Dijital Dönüşümle Müzelerde Hızlı Geçiş İmkanı

SICPA Türkiye günümüzde büyük önem taşıyan marka ve ürün güvenliği konusunda ürünlerin tedarik zincirinde izlenmesi, sahte-gerçek ürün ayrıştırılması konularında ihtiyaca ve duruma özel çözümler geliştirerek, kayıt dışı, sahte ve kaçak ürünlerin önlenmesine olanak veren teknolojik hizmet ve çözüm paketleri sunuyor. Müze ve ören yerleri projeleri kapsamında sunmuş oldukları dijital çözümleri SICPA Türkiye CEO’su Sami Çebi Kobi Aktüel’e anlattı.

Dijital Dönüşümle Müzelerde Hızlı Geçiş İmkanı
kobiaktuel
kobiaktuel
05 Temmuz 2024 Cuma 12:45

Şirketinizde dijital dönüşüm sürecinde ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

2020 Haziran döneminde çalışmalarına başladığımız Mobil MüzeKart ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımıza ılımlı bir geçiş imkanı ile hizmet sunmuş bulunmaktayız. 2023 yılında 4 milyonu aşkın MüzeKart satış hizmetimiz ile Türkiye genelinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı tüm müze ve örenyerleri’nde ki sayıları 350 ‘ye yakın, çipli MüzeKart’a oranla mobil ve dijital kart kullanım oranını %89’lara çıkarttık.

Dijital dönüşüm sürecinde nasıl bir teknoloji yöntemi kullandınız ve hangi platformları tercih ettiniz?

Şirketimiz hem Türkiye’de hem de globalde ürün güvenliği hizmeti vermektedir. Bakanlık Yönergesi gereği MüzeKart kişisel bir üründür ve gişelerden verdiğimiz hizmeti belge doğrulamaları ile dijitale taşıyıp gerekli sorgulamaları teknolojik olarak yapmaktayız. MüzeKart ve türevleri için kullanılan tek uygulama Türkiye’nin Müzeleri uygulamasıdır. Tüm geliştirmelerimizi bu uygulama üzerinden yapmaktayız.

Dijital dönüşümün süreçlerinin işlerinize yansıması nasıl oldu, iş süreçlerinizde hangi değişiklikleri beraberinde getirdi?

Dijital dönüşüm ile müze ziyaretlerimizde gişelerde sıra beklemeden geçiş imkanı sağlamamız hem ziyaretçiler hem de gişe operasyonlarımız açısından büyük rahatlık getirdi. En önemli faktör ise; bu uygulamamız sayesinde karbon ayak izinin azalmasıyla birlikte ekolojik sorunların da azaltılmasına katkıda bulunmuş olduk.

Dijital dönüşüm süreçlerinde bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Müzelere girişlerde MüzeKart harici MüzeKart türevleri de bulunmaktadır. Örneğin öğrenciler, 65 yaş üstü ve 18 yaş altı ücretsiz giriş hakkı sahipleri gibi. 2023 yılında 5 milyonu aşkın da Bakanlık Yönergesi gereği giriş imkanı olanlar bulunmaktadır. Bizler bu girişleri de 2024 yılı itibari ile dijital dönüşüm kapsamına alıp Türkiye’nin Müzeleri uygulamasında da fiziki girişler harici dijital geçiş imkanı sağlatmaktayız. Bahsettiğim üzere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımıza MüzeKart’ta olduğu gibi bu geçişlerde de ılımlı geçiş imkanı ile dijitale yönlendirmekteyiz.

Eklemek istedikleriniz nelerdir?

E-Bilet ve Museumpass ürünlerini de dijital satın alıma taşımayı hedeflemekteyiz. Özellikle henüz ülkemize gelmemiş olan ziyaretçilere, bu ürünlere dijital ortamda sahip olmaları için pazarlama faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.