Çift Kartal global pazarlarda büyümeye devam edecek
Bugün 80 ülkeye ihracat yapan Çift Kartal Değirmen Makineleri, yarım asra yakın bir süredir faaliyetlerini sürdürüyor.


Şimdiye dek 600'u aşkın un fabrikası projesini hayata geçiren şirket, ürün gamını sürekli yenileyerek büyümeye devam ediyor.
Faaliyetlerine 1973 yılında başlayan Çift Kartal Değirmen Makineleri; Ar-Ge, mühendislik, un değirmenleri, mısır unu değirmenleri, irmik değirmenleri, yem fabrikaları, un siloları, tahıl depolama sistemleri, taşıma-yükleme-boşaltma ekipmanları ve kurutma sistemleri alanlarında hizmet veriyor. Yüksek kalite ve uygun fiyat dengesini yakalamaya öncelik verdiklerini dile getiren Çift Kartal Değirmen Makineleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, global marka olma vizyonuyla bu yıl da yeni ürünler sunmaya ve dış pazar ağını genişletmeye devam edeceklerini belirtiyor. Saatçioğlu, “Kalite odaklı ürünleriyle anahtar teslim değirmen tesisi projelerini 30 ton/gün kapasiteden 1000 ton/gün kapasiteye kadar sunuyoruz. 15 bin metrekare kapalı alandaki fabrikamızda, un elde etmek için gerekli olan değirmen makinelerini modern imalat teknolojimizle üretiyoruz. Know-how'a çok ciddi önem veriyoruz” diyor.
10 ülkede bölgesel bayilik verdi
Orta Asya ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere bugün 80 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Saatçioğlu; bu ülkeler arasında Cezayir, Mısır, Etiyopya, Kenya, Botswana, Mozambik, Kazakistan, Filistin, İran ve Rusya’nın ilk sıralarda yer aldığı bilgisini veriyor. Pandemi döneminde, operasyonları daha hızlı ve etkili bir şekilde yürütmek adına Orta Asya, Afrika ve Arap ülkelerinde yaklaşık 10 ülkede bölgesel bayilik verdikleri bilgisini veren Saatçioğlu, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Pandemi döneminde, özellikle Orta Asya coğrafyasında, gıda-tedarik zincirindeki daralma yaşandı. Potansiyele sahip bu coğrafyada, firma olarak özellikle lokaldeki yerel iştiraklerimiz ve partnerlerimiz ile bu yıl da bu alanda etkin bir pazarlama ağı ile hareket edeceğiz.”
Yaklaşık 40 etkinlik ve iş forumu gerçekleştirildi
Şirket olarak, know-how’a önemli miktarda yatırım yaptıklarını açıklayan Saatçioğlu; çünkü bu alana yeterli yatırım yapılmazsa, yurt dışı pazarlarında veya herhangi bir rekabetçi pazarda yer almanın mümkün olmayacağının altını çiziyor. Günübirlik bir anlayışla yola devam etmeye çalışmanın, firma için uzun vadede çok ciddi zararlara yol açacağını belirten Saatçioğlu, “Bu yüzden know-how teknolojisine çok ciddi anlamda değer veriyoruz. Bu yaptığımız yatırımların meyvesini, yurt dışında aldığımız projelerle topladığımız kanaatindeyim. Bunlar bizim açımızdan önemli gelişmelerdir. Bu bağlamda, Çift Kartal olarak, hem müşterilerimizle bire bir temasa geçmek hem de hizmetlerimizi dünya genelinde geniş kitlelere duyurmak için yurt dışındaki fuar ve organizasyonlara katılmaya önem veriyoruz. Günümüzde teknoloji sayesinde herkese erişim kolay olsa da yatırımcılar, iş yapacağı kurum ve kişileri tanıyarak proje satın almaya karar veriyorlar” şeklinde açıklamada bulunuyor. Yaklaşık bir yıldır DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanlığını yürüttüğüne de değinen Saatçioğlu, “Burada ciddi bir mesai harcadığımızı, İstanbul'da yaşadığım için hem kendi firmamızın dış ticaret pazarını pandemi dönemine rağmen arttırdığımızı hem de konsey olarak başkanlığım döneminde 40'a yakın Tacikistan özelinde fiziki ve online olarak etkinlikler ve iş forumlarını hayata geçirdik” diyerek sözlerini tamamlıyor.