TÜRKKEP yüzde 60 büyüme bekliyor

E-Dönüşüm pazarının önemi Covid-19 pandemisi ile birlikte gözler önüne serildi. Sektör, bu süreçte yüzde 25 büyüme gerçekleştirdi.

TÜRKKEP yüzde 60 büyüme bekliyor
kobiaktuel
kobiaktuel
04 Aralık 2020 Cuma 02:43

Pandemi sürecinde şirketlerin ve bireylerin e-Dönüşüm hizmetlerinden yararlanma oranları önemli oranda arttı.  

E-Dönüşüm pazarında yetkilendirildiği 2013 yılından bu yana hizmet veren TÜRKKEP, e-Dönüşüm hizmetlerine yönelik hizmet kalitesi, güvenilirliği, çözüm odaklı yaklaşımı ve ihtiyaç temelinde geliştirdiği hizmetler ile şirketlerin tüm resmi yapılanmasına yönelik işlerini kolaylaştırıyor. Kurumlar arası evrak akışını disipline ederek, iş akışını resmileştiren TÜRKKEP; KEP (Kayıtlı Elektronik Posta), e-Yazışma, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Defter, e-Saklama, e-İmza, KEP Kurumsal Çözümler gibi ürün ve hizmetleri, müşterilerine yetkili hizmet sağlayıcı olarak tek noktadan sunabiliyor. Bu hizmetler ile iş gücü, kağıt ve arşiv maliyetlerinde tasarruf sağlarken kayıt dışının engellenmesi ve verilerin güvenli ortamlarda uzun süre saklanmasına olanak sağlıyor. Türkiye’de büyük ve küçük ölçekli birçok şirketin çözüm ortağı olan TÜRKKEP; şirketlerin iş sistemleri ile entegrasyon, süreç yönetimi, bu teknolojilerin iş senaryolarında kullanılması ve sunduğu satış sonrası hizmet yaklaşımı ile de sektörde öncü olma özelliğini sürdürüyor.

Elektronik iş akışlarına doğru hızlı bir geçiş oldu

Pandemi döneminde evden çalışma sistemi ile birlikte e-Dönüşüm hizmetlerini kullanmayan şirketlerin süreçten negatif etkilendiğini belirten TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız, “Kağıt ortamında yapılan sözleşmelerin, banka talimatlarının yerine temassız ve kağıtsız ortamda online yapılmasını önemi ortaya çıktı. İK yönetiminin ve mali süreçlerin dijital yürütülmesi gerektiğini tüm şirketler bu dönemde kavradı. Geleneksel iş süreçlerinden elektronik iş akışlarına doğru hızlı bir geçiş oldu. Bu geçiş güven katmanını zorunlu hâle getirdi. Kısa ve orta vadede yapılması planlanan birçok çözüm öne alındı. Bu dönemde özellikle KEP ve e-İmza çözümlerimize oldukça yoğun talep aldık” diyor. Yıldız, e-Kimlik geçişinin tamamlanması ile birlikte önümüzdeki dönemde bireysel KEP adresi kullanımında ciddi bir artış öngörüldüğünü sözlerine ekliyor.

KEP ile maliyet avantajı sağlanıyor

Kişisel hataların minimize edildiğini ve şirketlerde özellikle arşivleme, gönderim, kağıt, insan kaynağı maliyetlerinde yaklaşık yüzde 80’e varan tasarruf sağlandığının altını çizen Yıldız, “Fatura, sözleşme, bordro gibi değerli kağıtların geleneksel yöntemlerle alıcısına iletilmesi, mevzuatlar ve yasal yükümlülükler gereği on yıllarca saklanması ile oluşan arşiv maliyetleri, buna bağlı olarak lojistik ve İnsan Kaynakları maliyetleri şirketlere ciddi yük bindiriyor. TÜRKKEP olarak verdiğimiz birçok hizmetle geriye dönük evrak takibinden İnsan Kaynakları yönetimindeki yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesine, veri akışının takibinden kişisel hataların minimize edilmesine kadar şirketlerin iş yükünü azaltan ürün ve hizmetleri en güvenli ortamda sağlıyoruz” ifadelerinde bulunuyor. Yıldız, KEP’in maliyet avantajının yanı sıra şirketleri disipline eden ve kişilere bağımlılığı azaltan bir sistem olduğunu kaydediyor.

Yüzde 60 büyüme hedefi

Yıldız’ın aktardığı bilgilere göre; 2008 yılında kurulmuş olan TÜRKKEP, 2013 yılında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından KEP Hizmet Sağlayıcısı ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından da e-Fatura özel entegratörü olarak yetkilendirildi. Toplamda 200’e yaklaşan bayi sayısı ile Türkiye’nin hemen her ilinde hizmet veren şirket, 2019 yılını 30 milyon TL ciro ile kapatırken 2020’yi yüzde 60 büyüme ile 48 milyon TL ciro ile kapatmayı hedefliyor. Şirket, beş yıllık süreçte uzaktan kimlik denetimi, güven hizmetlerinin devletlerarası çalışabilirliği ve yeni ortak altyapıların geliştirilmesi gibi Ar-Ge konularını da hayata geçirerek benzer büyüme trendini sürdürmeyi amaçlıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.