2021 yılında dijitalleşme ve otomasyon yatırımlarına ağırlık veren ve yüzde 45’in üzerinde büyüyen şirket, 2022 yılında da yeni yatırımlarıyla bu büyüme trendinin çok daha fazlasını hedefliyor.
Alışan Lojistik, tehlikeli kimyasallar dahil olmak üzere, kimya sanayisi ile hızlı tüketim ürünleri, gıda, tarım ve daha birçok sektördeki müşterilerine sunduğu uluslararası nakliye, depo / antrepo, dökme kuru yük, dökme likit ve enerji taşımacılığı gibi hizmetlerle dikkat çekiyor. Bugün 550 adet öz mal araç filosu ve Türkiye genelindeki 50’yi aşkın lokasyondaki bin 500 çalışanı ile entegre lojistik hizmetleri sunduklarını ifade eden Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, müşterilerinin taleplerini A’dan Z’ye kurgulayarak, ihtiyaca özel katma değeri yüksek çözümler geliştirdiklerini söylüyor. Yurt dışı taşımalarının, toplam taşımaları içinde yaklaşık yüzde 30’luk bir yere sahip olduğunu dile getiren Alışan, yurt dışı taşımalarında ağırlıklı olarak Orta Avrupa ve Balkanlar’a taşıma yaptıklarını aktarıyor.
Dijitalleşme ve otomasyon yatırımlarına ağırlık verdi
Şirket olarak, 2021 yılında dijitalleşme ve otomasyon yatırımlarına daha fazla ağırlık verdiklerini ifade eden Alışan, “Microsoft ile yaptığımız son çalışmalarla bulutun getirdiği maliyet, güvenlik ve inovasyon avantajlarından da yararlanmaya başladık. Süreci bu yıl içinde tamamlamayı öngörüyoruz. Bunun yanısıra geçen yıl siparişlerini verdiğimiz 70 adet son model karbon emisyonu düşük euro 6 motor çekici tipi aracı filomuza kattık. Bunun yanısıra treyler ve swapbopdy filomuzu da sayı olarak arttırdık” diyor. 2021 yılını yüzde45’i aşan bir büyüme ile 1 milyar TL seviyelerinde kapattıkları bilgisini veren Alışan, bu büyüme trendinin çok daha fazlasını 2022 yılı için hedeflediklerini belirtiyor.
Depolama arz kapasitesini artıracak
“Tüm birimlerimizle iş ortaklığı yaklaşımı içerisinde çalışan İnsan Kaynakları organizasyonumuzda devam eden çok sayıda projemiz mevcut. Operasyonel tarafta ve Katma Değerli Hizmetler(VAS) tarafında çok yakında hayata geçirmeyi planladığımız önemli projelerimiz var” diyen Alışan, bu yılın ikinci çeyreğinde bu yatırımları da hayata geçireceklerini belirtiyor. Alışan, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Operasyonel planlarımızı desteklemek üzere e-ticaret ekosistemi dahil tüm sektörlerin ihtiyaçlarına dönük depolama arz kapasitemizin artırılması için proje ekiplerimiz sürekli çalışıyor. Depolama ve taşıma çözümlerimizin,Yeşil Mutabakat’a (Green Deal) tam uyumlu olmasına önem veriyoruz. Ayrıca, dijital dönüşüm ve teknolojinin etkin kullanımı konusunda Ar-Ge merkezlerimiz, sürekli fark yaratacak yeni projeler geliştiriyor.”
Çevreye duyarlı çalışmalar yapıyor
Şirket olarak, filolarını sürekli güncellediklerini dile getiren Alışan, atıkların azaltılması ve bunların çevreye zarar verilmeden bertaraf edilmesi konularında dauzun süredir hassas çalışmalar yürüttüklerini aktarıyor. “Özellikle 2010 yılından günümüze kadarki süreçte müşterilerimize hizmet sunarken, çevresel koşullara en uygun lojistik uygulamalarını hem kendi bünyemizde hem de tedarik zincirindeki iş ortaklarımızla hayata geçirmeye özen gösterdik. Kimyasal madde taşıyan tankerlerin çevreye zarar vermeden yıkanmasını sağlayan ilk tank temizleme tesisini 2005 yılında Avrupa Birliği standartlarında hizmete biz açtık. Eş zamanlı olarak ülkemizdeki lojistik ve kimya firmalarının kullanımına sunduk. Aynı şekilde ilgili mevzuatın çıkartılması konusunda da önemli katkılarımız var” diyen Alışan, çevreye duyarlı çalışmalara önümüzdeki dönemlerde de hızla devam edeceklerini sözlerine ekliyor.