Ayrıca şirket, İngiltere merkezli bir koçluk otoritesi olan Association For Coaching tarafından onaylı Recognized Leader as Coach programını sunuyor.
Profesyonel koçluk ve kişisel gelişim programları sunan 212 Derece Koçluk Akademisi; birey, yönetici ve liderlerin değişim süreçlerine ortaklık ediyor. Başarılı bir kurum kültürü için liderlerin üç önemli odak noktasının farkında olmaları gerektiğini dile getiren 212 Derece Koçluk Akademisi Kurucusu Can Deniz Timur, “Liderlerin öncelikli olarak yönetim eğilimleri ve ön yargıları gibi kendi kişisel farkındalıkları; daha sonra diğerlerini fark etmek dediğimiz ilişkileri yönetmek, iş birliği yapmak ve diğerlerini geliştirmek gibi konular; en son boyutta ise bireyleri ve ekipleri organizasyon hedefleri ile hizalayabilmek ve yüksek performans için bir ortam sağlayabilme yeteneğine sahip olmaları önemlidir. Üç odak bir sistem içerisinde karmaşıklığı daha sade ve yalın hâle getiriyor. Bu bakış açısı liderin zihinsel olarak daha çevik olmasını sağlıyor. Şu bir gerçek ki her bir bakış açısı için üzerinde çalışmaya, sistem içerisinde yaşanan problemleri bu odak noktaları üzerinden ele almaya ihtiyaç var” diyor.
Koçluk ve duygusal zekâ yetkinliği
Timur, bu eksende liderlik yapabilmek, var olan liderliği bu daire içinde genişletmek için en temel yetkinliğin koçluk ve duygusal zekâ olduğunu kaydediyor. Klasik liderlik müdahalelerinin, birtakım sorunların üstesinden gelemediğine, hatta bazı sorunlar ortaya çıkardığına işaret eden Timur, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Çalıştığımız ekiplerde özellikle sorumlu tutma, geri bildirime açıklık, temel öğrenmeleri tespit etme ve ileriye taşıma gibi birtakım konularda gelişime açık alanlar gözlemliyoruz. Bunların liderlik müdahaleleri ile ilişkili olduğunu söyleyebiliriz.”
Yüksek standartlarda koçluk uygulamaları
Bunları uygulayan ve çalışanlara rol model olan koç gibi liderlere daha fazla ihtiyaç olduğunu belirten Timur, 212 Derece Koçluk Akademisi olarak bunun önemini iş birliği yaptıkları şirketler ile konuştuklarını anlatıyor. Şirketin geçmiş deneyimlerine, kültürüne ve çalışan profiline uygun olarak Koç Gibi Lider programları hazırladıklarını açıklayan Timur, şu bilgileri veriyor: “Ana amacımız; etkin dinleyen ve önce anlamaya çalışan, etkili şekilde geri bildirim ve ileri bildirim sunan, çalışanlara farkındalık kazandırarak öğrenmesini sağlayan, ekip dinamiklerinin farkında kimi zaman koç gibi müdahalelerde bulunmasını sağlayacak araçlar ile yöneticilerimizin donanımını ileriye taşımak. Bunun için Recognized Leader as Coach programını sunuyoruz. Bu program, İngiltere merkezli bir koçluk otoritesi olan Association For Coaching tarafından akreditasyona sahip. Aynı zamanda Amerika merkezli ICF ( International Coach Federation) tarafından akredite koçluk eğitimleri de sunuyoruz.” Kurumsal alanda, profesyonel ve yüksek standartlarda koçluk uygulamalarının temellerini atmayı hedeflediklerini dile getiren Timur; çalıştıkları firmalardan olumlu geri bildirimler aldıklarını ve çalışan verimliliğine katkı sağladıklarını, bununla birlikte kurumsal maliyetlere pozitif bir etkide bulunduklarını anlatıyor.
İhtiyaca özel eğitim
Gün geçtikçe daha çok firmanın koçluk ihtiyacının farkında olduklarını ifade eden Timur, bu noktada önemli olan şeyin problemler ciddi noktaya varmadan çalışanların ihtiyaçları olan programları tasarlamak ve yola çıkmak olduğunun altını çiziyor. Timur, “Koç gibi liderlik eğitiminin yanında ihtiyaçlar farklı şekillenebiliyor. Yöneticiler için bire bir koçluk, üst yönetim ve lider koçluğu ve takım koçluğu gibi farklı ihtiyaçlar öne çıkabiliyor. Doğru müdahale için öncelikli olarak nereden ve nasıl başlanacağının iyi tespit edilmesi gerekiyor. Temennimiz tüm kurumlarımızın gelişen dünyada yerlerini en iyi şekilde almaları ve koçluğun gücüne inanmaları” diyerek sözlerini tamamlıyor.