Şirket, geniş yetenek havuzu ile müşterilerinin istihdam taleplerine yönelik hızlı çözümler sağlıyor.
ManpowerGroup, bugün 80’in üzerinde ülkede, İnsan Kaynakları ve işe alım alanlarında birden çok markayla hizmet veriyor. ManpowerGroup Türkiye ise bugün Manpower ve Experis markaları ile Türkiye’de faaliyetlerini hızla sürdürüyor. ManpowerGroup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı, “İş dünyası profesyonellerine hizmet veren Experis markamızla Türkiye’de BT ve teknoloji, mühendislik ve üretim, satış ve pazarlama, finans ve muhasebe, sağlık hizmetleri ve yaşam bilimleri pozisyonlarına uzmanlar yerleştiriyoruz. Manpower markamızla tüm şubelerimizde seçme ve yerleştirme hizmeti, geçici iş ilişkisi ile dönemsel personel tedarik hizmetleri sağlıyoruz. Şirketlerin süreklilik arz eden istihdam taleplerine yönelik hızlı çözümler sunuyoruz” diyor.
Doğru Yetenek, Doğru Alanda Konumlanıyor
Günümüzün dijital çağında, teknolojinin kurumları dönüştürdüğünü ve ihtiyaç duyulan yeteneklerin hızla değiştiğini vurgulayan Narlı, bu durumun üretkenliği, sürdürebilirliği ve büyümeyi tehdit eden küresel bir yetenek açığına sebep olduğuna dikkat çekiyor. Narlı, “Rekabetin yoğun olduğu ve firmaların yetenek ihtiyaçlarının değişim sürecine girdiği dijital çağda, insan kaynağı ve yetenek yönetimi kurumlar ve yöneticiler için oldukça önemli. Bu noktada, kurumların İnsan Kaynakları çözüm ortağı olarak yetenek açığını giderebilmek için mevcut aday veri tabanı üzerine alternatif yetenek kaynağı sunabiliyoruz. Böylelikle doğru yeteneğin, doğru alanda konumlanmasına ciddi oranda katkı sağlıyoruz” ifadelerinde bulunuyor.
Esnek Çalışma Modelleri Önemli
ManpowerGroup olarak son 12 yıldır düzenli bir şekilde küresel çapta Yetenek Açığı Raporu hazırladıklarını dile getiren Narlı; 43 ülkeden yaklaşık 40 bin işverenle yapılan görüşmeler neticesinde ortaya çıkan araştırmaya göre, dünya çapındaki işverenlerin yüzde 45’inin bir yetenek açığı olduğundan şikâyet ederken, Türkiye’de bu oranın yüzde 66’ya kadar çıktığını açıklıyor. Yetenek açığının iyileştirilmesinde esnek çalışma modellerinin önem taşıdığını kaydeden Narlı, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Araştırmamızda işverenlerin yüzde 30’u esnek çalışma düzenlemeleri dahil olmak üzere mevcut çalışma modellerini değiştirmeye çalışıyor. İnsan Kaynakları departmanları mevcut çalışanlarının gelişimine odaklanıyorlar; fakat mevcut olmayan yeteneklerin tamamlanması, kısa dönemli projeler için yetenek eksikliğinin giderilmesi veya firmalarda gerekli olduğu düşünülen uzmanlık alanlarına hızlı şekilde ulaşabilmek için yarı zamanlı, koşullu, sözleşmeli, serbest veya geçici iş ilişkisine sıcak bakıyorlar.”