Bulut teknolojisi ile işe alım süreçleri sayesinde şirket, pandemi döneminde adaylarla yüz yüze iletişime gerek kalmadan dijital köprülerle işe alım süreçlerini tamamlıyor.
AssisTT, güçlü teknolojik altyapısı ve etkin insan kaynağı yönetimiyle, hizmet anlayışını geleneksel çağrı merkezi işlevlerinin ötesine taşıyor. Bu kapsamda; çağrı alma ve dış arama hizmetlerinin yanı sıra, telefonla satış-pazarlama ve yüz yüze hizmetlerden sosyal medya yönetimi ve gelir yönetimine, lokasyon kiralama, personel ve altyapı teminden kalite ve müşteri deneyimi yönetimine birçok alanda müşteri odaklı çözümler sunan bir iletişim merkezi olarak hizmet veriyor. AssisTT Satış Pazarlama ve Müşteri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nimet Güventepe, “AssisTT olarak, klasik çağrı merkezi hizmetlerinin ötesine geçerek; müşterilerimizde derinleşip yüksek memnuniyetle bağlılık oluşturmak ve eşsiz müşteri deneyimi yaşatmak için tüm çalışanlarımızda müşteri deneyimi kültürünü yaygınlaştırmaya ve canlı tutmaya yönelik programlar düzenliyoruz. Bununla birlikte gerçek zamanlı konuşma, ses, duygu analizi, memnuniyet ölçüm araçları, chatbot gibi çözümlerden de faydalanarak teknolojiyi müşteri odaklı kullanıyoruz” diyor.
İşe alımda dijital dönem
Güventepe, olağanüstü bir dönemden geçildiği pandemi sürecinin, 7 gün 24 saat hizmetin esas olduğu çağrı merkezi sektöründe, iş sürekliliği planları, risk yönetimi ve dijitalleşme, alternatif kanal konularında trendleri yakalamanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu aktarıyor. Güventepe, sözlerini şöyle sürdürüyor: “AssisTT olarak, geçen yıl yenilediğimiz bulut teknolojisi ile işe alım süreçlerimiz sayesinde Covid-19 döneminde, Türkiye’nin dört bir yanından adaylarla yüz yüze iletişime gerek kalmadan, dijital köprülerle süreçleri tamamlıyoruz. Bugün Türkiye’nin en çok işe alım gerçekleştiren şirketlerinden biri olarak, her yıl 4 binin üzerinde yeni istihdamı online kanallar üzerinden gerçekleştiriyor ve yeni çalışanlarımızı yine aynı kanallardan eğitime alarak evden çalışma imkânı sağlıyoruz.”
Kalifiye iş gücünde artış bekleniyor
Yeni nesil teknolojilerin iş dünyasına etkileriyle ilgili değerlendirmede bulunan Güventepe, “Şirket olarak, yapay zekâ uygulamaların kısa vadede teknoloji altyapısında ve siber güvenlikte kullanılacağına ve BT hizmetlerinin kalitesini, sürekliliğini ve güvenliğini artıracağına inanıyoruz. Bu tür otomasyon sağlayan teknolojiler, her zaman veri ile beslenmeye ve uzman iş gücü ile eğitilmeye ihtiyaç duyuyorlar” diyor. Güventepe, bu bakış açısıyla yapay zekâ, chatbot, RPA gibi çözümlerle, rutin işlerle ilgilenen iş gücü ihtiyacında azalma ve bu sistemlerin eğitim ve idame ettirilmesine mesai harcayacak kalifiye iş gücünde artış olmasını beklediklerini ifade ediyor.
Otomasyon ile maliyetler azalıyor
Teknoloji şirketlerinin BT altyapılarında hiper otomasyon ve insansız operasyon kavramlarını daha sık konuşmaya başladıklarını belirten Güventepe, teknoloji altyapısının çok kolay yönetilen modüller hâlinde organize edilmesinin ve yoğun bir otomasyon ile işletme maliyetlerinin azaltılmasının hedeflendiğini söylüyor. Henüz bulutta yer almayan pek çok uygulamanın da buluttan çalışmasının gündemde olduğunu kaydeden Güventepe, “Bu çerçevede önümüzdeki 10 yılda telekomünikasyon ve finans sektöründe BT işletme maliyetlerinde düşüş bekleniyor. Son kullanıcı tarafında ise otonom araçlar ve 5G’nin sunacağı yeni hizmetler en büyük etkiyi yaratacak teknolojiler olarak görülüyor” diyerek sözlerini noktalıyor.