Tn İstanbul Medya Reklam Turizm Ticaret Limited Şirketi

Mastercard’dan KOBİ’lere güvenlik çözümleri

Genel

Dijitalleşme süreci ve siber güvenlik önlemleri konusunda KOBİ’leri destekleyen Mastercard, KOBİ’lere özel çözümlere yatırımlarını sürdürüyor.

Şirket, KOBİ’lerin dijital dönüşüm yolculuklarını desteklemek için TEPAV ile bir araya gelerek yeni bir proje başlattı.

Salgın sürecinde dijitalleşen her kurum için gerekli tedbirlerin alınması dijital dünyada hayatta kalmaları için önemli. Pandemi döneminde, KOBİ’leri destekleyecek çeşitli yatırımlara ağırlık veren Mastercard; kullanıcı parmak izi ya da yüz tanıma gibi biyometrik verilerle kullanıcıları teyit etmeyi sağlayan NuData, kurumların ağında yer alan açıkları bulmaya yarayan RiskRecon, siber risklerin finansal maliyetini hesaplayan Cyber Quant teknolojisi ve yapay zeka ile çalışan sistemi Brighterion’a yatırımlar yaptı. Sundukları bu hizmetlerle, özellikle siber güvenlik alanında KOBİ’lerin destekçisi olduklarını belirten Mastercard Hızlı Büyüyen Avrupa Pazarları Başkan Yardımcısı Hakan Tatlıcı, “KOBİ’lere destek olmak adına, Avrupa’da çeşitli ülkelerde, yerel yönetim, belediyeler ve bazı finans kuruluşları ile siber güvenlik konusunda iş birlikleri yürütüyoruz. Mastercard teknolojisi ile KOBİ’lere uzaktan teknik değerlendirme hizmeti sağlayarak, KOBİ’nin olası bir siber saldırıya uğraması halinde dayanıklılığını ölçebilecek bir rapor hazırlıyoruz. Böylelikle, kısa ve uzun vadede siber güvenlik seviyelerini görebilen KOBİ’ler, seviyelerini yükseltebilmek için izlemesi gereken yol haritasını da edinmiş oluyor. Yani aslında sunduğumuz tüm hizmetleri, uzman danışmanlık kadromuzun KOBİ’ye özel analizleri ve takibiyle destekliyoruz” diyor.

Birçok kurumun siber güvenliğini sağlıyor

KOBİ’lerin dijital dönüşümde birtakım adaptasyon sorunlarıyla karşılaştıklarını kaydeden Tatlıcı, Türkiye’de verimlilik artışı, e-ihracat ve rekabet gücünün gelişmesi için de KOBİ’lerin dijital dönüşüme hızla ayak uydurması gerektiğinin altını çiziyor. Tatlıcı, KOBİ’leri en çok dijitalleşme süreci ve siber güvenlik önlemleri konusunda desteklediklerini kaydediyor. Geliştirdikleri her çözümün, hem yerel regülasyonlara uygunluğunu hem de global ekspertizden faydalanmasını gözeterek her duruma uygun ürünler sunduklarını aktaran Tatlıcı, “Dünyada 6 noktada bulunan inovasyon laboratuvarlarımızda her gün ödemelerin güvenliği için geleceğin teknolojilerini üretmek için çalışırken, diğer taraftan alanında inovatif ve en yeni teknolojileri kullanan girişimleri de satın almalarla bünyemize katıyor, onların ekspertizlerini kullanıyoruz. Tüm dünyada yerel idarelerden iş yerlerine kadar birçok kurumun siber güvenliğini sağlıyoruz” diye açıklamada bulunuyor.

TEPAV ile iş birliği

Son dönemde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile bir araya gelerek Türkiye’deki KOBİ’lerin dijitalleşme süreci özelinde bir çalışma başlattıkları bilgisini veren Tatlıcı; proje kapsamında, 12 ilde 13 farklı sektörde faaliyet gösteren, farklı büyüklükte yaklaşık 2 bin 600 KOBİ’ye anket uygulayarak, KOBİ’lerin teknolojiye erişimi ve kullanımı, siber güvenlik ve Bilgi Teknolojileri (BT) yatırımları, e-işletme yönetimi, İK politikaları, dijital pazarlama ve etkileşim adımlarını detaylı olarak incelemek istediklerini aktarıyor. Tatlıcı, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yürüttüğümüz ön araştırmaya göre, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de KOBİ’ler, ülke ekonomisinde sayı olarak büyük bir hacme sahip. Pandemiyle birlikte hızla değişen tüketici talepleriyle yepyeni bir gerçeklikle tanışan KOBİ’lerin, hem satış hem de tedarik süreçlerinde ihtiyaç duydukları dijitalleşme, ortaya koyacakları katma değerde hayati bir rol oynuyor.”

Tüm KOBİ’lerin erişimine açık olacak

TEPAV ve Mastercard’ın ortaklığında, Türkiye’de KOBİ’lerin kendi dijitalleşme düzeylerini, sektör ve ülke geneline göre sayısal olarak değerlendirebilecekleri çevrim içi bir araç tasarladıklarını anlatan Tatlıcı; bu aracın, tüm KOBİ’lerin erişimine ücretsiz bir şekilde açık olacağını söylüyor. Tatlıcı, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Sitede yer alan anketi dolduran tüm KOBİ’ler, dijitalleşme düzeylerini gösteren bireysel bir karneye elde edecekler. TEPAV ile yürüttüğümüz ön araştırmada derlenen verilere göre, kendi karnelerini alan KOBİ’ler, dijital dönüşümlerindeki gelişim alanlarını ve Türkiye ortalamasında nerede olduklarını görebilecekler. Anket sonucunda verilecek öneriler ve Master KOBİ’ye özel tekliflerle kendi dijital dönüşüm yolculuklarını destekleyebilecekler.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.