Müşterilerinin e-Belge’nin oluşturulmasından mutabakatın yapılıp, tahsilatın alınarak, muhasebe kaydının oluşturulmasına kadar uçtan uca finansal faaliyetlerini dijital ortamda tamamlayabilmeleri için çözümler sunan e-Logo, geliştirdiği dijital çözümlerle müşterilerinin operasyonel iş yüklerini azaltarak iş süreçlerini hızlandırıyor. Birçok alanda avantajlar sağladıklarını dile getiren eLogo Genel Müdürü Başak Kural, “Geliştirdiğimiz kredi başvuru uygulaması ile işletmelerin kolaylıkla ilgili bankadan kredi başvurusunu yapabilmesini sağlarken tedarikçi finansmanı uygulamamız ile de borç vadelerini uzatmalarına yardımcı olarak alacak vadelerini de kısaltmalarını sağlıyoruz. Geliştirdiğimiz Akbank Bankacılık Uygulamamız veya Online Hesap Ekstresi uygulamamız ile işletmelerin operasyonel işlerini ortadan kaldırırken e-Tahsilat ürünümüz ile alacaklarını kredi kartı üzerinden dijital platformlarda rahatlıkla tahsil edebilmelerini sağlıyoruz” diyor. Kural, müşterilerle birlikte büyümeye dayanan iş modelleri ile işletmelerin finansal süreçlerini dijitalde tamamlayabilmelerini, fiziksel kısıtlamaları ortadan kaldırmayı, zamandan tasarruf etmelerini, ticaretlerini kolaylaştıran ve sonuç olarak gelirlerini artıran veya tasarruf sağlatan servisler geliştirmeyi hedeflediklerini belirtiyor.
67 bin müşteriye ulaştı
eLogo’nun 2021 yılı ilk çeyrek verileri ile ilgili bilgiler paylaşan Kural, “Müşteri sayımızı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 61'lik bir büyüme ile kapattık. Bununla beraber Mayıs 2021 dönem sonu itibariyle de 67 bin müşteriye ulaştık ve yaklaşık yüzde 20 pazar payı ile lider özel entegratör konumundayız. Bu alanda pazar liderliğimizi sürdürmek öncelikli hedeflerimiz arasında. Gücümüzü ülkemizin en büyük yazılım şirketi olan Logo Yazılım’dan alıyoruz” diyor. Bununla beraber, eLogo olarak Logo ERP kullanan müşterilere hizmet verirken, Logo müşterisi olmayan kullanıcılara da çözümler sunduklarını aktaran Kural; böylelikle sadece Logo ERP müşterilerinin değil, tüm ekosistemde yer alan ERP kullanmayan müşterilerin de şirketin ürün ve servislerinden yararlanabilmesini sağladıklarını kaydediyor.
Türkiye’deki gelirleri yüzde 44 arttı
Entegratörlük alanında sektör ve müşteri ihtiyaçlarını analiz ederek, her geçen gün e-devlet çözümlerinde büyümeyi sürdürdüklerini dile getiren Kural; 2020 senesinde e-Fatura mükellef sayısında yüzde 85, e-Arşiv Fatura’da ise yüzde 132’lik artış yaşanırken, e-İrsaliye’de 90 bini aşkın, e-Serbest Meslek Makbuzu’nda ise 200 bine yaklaşan mükellef sayısına erişildiğini açıklıyor. Kural, sözlerine şöyle devam ediyor: “Mayıs 2021 sonu itibariyle değerlendirecek olursak, e-Fatura’da 423K, e-Arşiv Fatura’da 363K, e-İrsaliye’de ise 99K mükellef sayısına ulaşılmış durumda. Logo Yazılım olarak ise ilk çeyrekte satış gelirlerimiz yüzde 37 artarak, 139,4 milyon TL’ye ulaştı. FAVÖK yüzde 51 arttı ve marj yüzde 40 olarak gerçekleşti. Net kârımız ise yüzde 164,1 büyüyerek marj yüzde 39 olarak gerçekleşti. Tekrarlayan gelirlerin tüm kategorilerinde büyüme kaydettik ve tekrarlayan gelirlerin payı, faturalanan gelirlerin yüzde 65’ine ulaştı. Logo Yazılım olarak, Türkiye’de gelirlerimiz yeni müşteri kazanımı, mevcut müşterilerimizin harcamalarında artış ve e-devlet segmentinde güçlü kontör satışlarıyla yüzde 44 arttı. Romanya’daki iştirakimiz Total Soft’un satışları yıllık yüzde 25 yükselişle 48 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirket olarak beklentilerin üzerinde 55 milyon TL net kâr açıkladık.”
İş birliklerini artıracak
2021 yılında, finansal teknolojiler ekosisteminde yaptıkları iş birliklerini ve çalışmaları hız kesmeden sürdürmeyi hedeflediklerini söyleyen Kural; bu amaç doğrultusunda, sadece Logo müşterilerine değil, Logo müşterisi olmayan kitleyi de gözeterek yazılım bağımsız sundukları finansal çözümleri önemsediklerini aktarıyor. Kural, sundukları ürün ve hizmetlerde müşteri odaklı olma ilkesini koruyarak, güven temeli çatısı altında iş yükü ve işlem süreçlerini azaltan çözümler sunmayı sürdüreceklerini sözlerine ekliyor.