Start-up’lar ile iş birlikleri yapan şirket, bu kuruluşlara yatırımlarını arttırmayı ve sektöre global bir oyuncu olmayı hedefliyor.
Faaliyetlerini 2003 yılından beri sürdüren ve lojistik sektörünün ihtiyaçlarını analiz ederek, stratejik olarak öncelikle kimyasal ve tehlikeli kimyasal lojistiğine odaklanan Dinçer Lojistik; inşaat, plastik ve kauçuk, endüstriyel ürünler, tanker (dökme taşımalar), otomotiv yan sanayi, bitki koruma ürünleri ve e-ticaret lojistiği gibi farklı alanları da hizmetler veriyor. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirdiklerini dile getiren Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer, “Bugün halihazırda Türkiye’nin stratejik olarak belirlenmiş 17 ilinde yaklaşık 350 bin metrekare alan üzerinde sayısı 35’ten fazla bölgesel ve dedike depo yönetiyoruz. 81 il ve 973 ilçeye yayılmış ağımız ile komple, parsiyel, grupaj, ADR’li (kimyasal ürün) dağıtım gibi birçok moddaoperasyonları alış noktasından son varış noktasına kadar en güvenilir, etkili ve sorumlu şekilde gerçekleştiriyoruz. Bayi lojistiği, palet lojistiği gibi özel hizmetler de sunuyoruz” bilgilerini veriyor.
Büyüme odaklı yatırımlarını sürdürecek
Şirket olarak, yeni açtıkları depolar, yeni müşteriler ve yeni faaliyet alanlarısayesinde 2021 yılında yüzde 110büyüme sağladıklarını dile getiren Mustafa Dinçer, “Bu yıl da büyüme odaklı yatırımlarımıza devam edeceğiz. 2018 yılından bu yana faaliyette olan Ar-Ge merkezimizde kendi yazılımlarımızı geliştirerek, lojistik süreçlerde verimliliği ve sürdürülebilirliği hedefliyoruz.Önümüzdeki dönemde yaklaşık 25 milyon dolarlık yeni yatırım planlarımız var. Dinçer Lojistik olarak 2022’de global bir oyuncu olarak yolumuza devam edeceğiz” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Sektörün geleceğinin bu yeni nesil teknoloji anlayışıyla kurgulanacağına inanıyoruz. Bu misyonla, yerli start-up’ları ekosisteme kazandırmaya çalışıyoruz. Özellikle ana iş kolumuz lojistik, tedarik zinciri, perakende sektörlerinin tamamını kapsayacak şekilde mobilite, yapay zekâ, blockchain, iş zekâsı, IoT, endüstri 4.0 alanlarında yenilikçi çözümler sunan start-up kuruluşlarla iş birliklerine önem veriyoruz. 2021’de iki önemli start-up yatırımı gerçekleştirdik.Optiyol’a ve Fazla Gıda’ya yatırım yaptık. Start-up yatırımlarımıza önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.”
Kolaylık ve hız kazandıran çözümler sunuyor
Pandemiyle birlikte tüketicilerin online raflara yönelmesinin, dijitalleşme planlarının hızlanmasını sağladığını aktaran Dinçer, şirket olarak bu dönüşümün gereklerine uygun yatırımlar yaptıklarını belirtiyor. Dinçer, “Sebze-meyve ve soğuk zincir taşıma operasyonlarının gerektirdiği hız ve hassasiyetle, teknoloji destekli bölgesel depo yapılanmasını kurduk. Hem B2B hem de B2C hizmet sunan şirketlere önemli avantajlar sağlıyor ve geleneksel lojistik modeldeki süreleri kısaltarak aynı gün, hatta saatler içinde teslimat avantajı yaratıyoruz” diyor. Bunun yanı sıra Ar-Ge merkezinde mobilizasyonu destekleyecek uygulamalar üzerinde kesintisiz çalıştıklarını ifade eden Dinçer, “Lojistik sektörüne özel mobil uygulamalar ve web tabanlı teknolojiler geliştiriyoruz. ‘SuperApp’ ile farklı kullanıcı tipleri, farklı deneyimleri, tek çatı altında topluyoruz. Lojistik süreçleri yalınlaştırıyor ve kullanıcılarımıza hem kolaylık hem hız kazandırıyoruz. Bu uygulama ile parsiyel taşımacılıkta da en hızlı şekilde hizmet sunmayı hedefliyoruz. Kısa süre önce devreye aldığımız robotik süreç otomasyonu (RPA) sistemi kullanıldığı departmanlarda yüzde 70-80 verimlilik artışı sağladı. RPA kullanılan projelerde hata oranı da yüzde sıfır olarak gerçekleşti. Bize, iş süreçlerimizde hız ve işgücü tasarrufu da sağlayan RPA sistemini şirketimiz genelinde yaygınlaştırmak için çalışmalara devam ediyoruz. Öte yandan rutin operasyonel süreçlerimizi ‘oyun’a çevirerek verimliliği artırmayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini noktalıyor.